Opleidingenoverzicht

Schoolcoach 2. Vakbekwaamheid

In deel 2 van de Opleiding Schoolcoach, Vakbekwaamheid, vindt verdere verdieping plaats. U wordt vakbekwaam, u leert anderen te coachen naar effectief gedrag en u maakt kennis met diverse tools die u kunt inzetten in coachingsgesprekken. U leert omgaan met je eigen emotie en gevoel en met dat van de coachee.
U ontvangt het post-hbo-diploma Schoolcoach 2. Vakbekwaamheid. Deze gecertificeerde opleiding sluit aan bij de kwalificatie PCC (Professional Certified Coach - by ICF). Met uw diploma en voldoende praktijkuren wordt u erkend als gekwalificeerd coach bij de International Coach Federation.

Voor wie
Voor iedereen die zich na deel 1 Schoolcoach Taakbekwaamheid verder wil verdiepen in een-op-eencoaching. Bijvoorbeeld voor IB-ers, AB-ers, bouwcoördinatoren, teamleiders, directeuren, coaches en mentoren en leerkrachten.

Werkwijze
Onze aanpak is ervaringsgericht. Eigen ervaringen worden in de vorm van casuïstiek besproken en van reflectie voorzien. De groep wordt getraind op basis van coachende principes als bewustwording en inzicht, verantwoordelijkheid nemen en delen, evenwaardigheid en resultaatgerichtheid.
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij systematisch reflecteren over hun leerervaringen in een logboek. Deelnemers gaan in de praktijk aan het werk en voeren minimaal 15 coachingsgesprekken.

Toelating
Naast een hbo-denk- en werkniveau bent u minimaal 30 jaar, heeft u de gelegenheid om in de praktijk coachingsgesprekken te voeren met verschillende cliënten en bespreekt u eventuele belemmeringen die een succesvolle studie in de weg kunnen staan. Er vindt tevens een intakegesprek plaats.
Deelnemers die deel 1 positief afgerond hebben, worden toegelaten tot deze vervolgopleiding. Deelnemers die eerder de mentorenopleiding bij Fontys volgden, kunnen instromen in deel 2. Deelnemers die elders een opleiding gehad hebben, kunnen een toelatingsassessment doen waarin zij de gelegenheid krijgen hun vaardigheden te toetsen.

Voor meer informatie over de opleiding en aanmelding, zie Associatie voor Coaching.

  • Start opleiding 12 dec 2018
  • Duur opleiding 1 jaar
  • Docent(en) Trainer van Associatie voor Coaching
  • Instituut Associatie voor Coaching
  • Vooropleiding hbo
  • Prijs € 4.650,00

Gerelateerde onderwerpen