Opleidingenoverzicht

Certified Professional Coaching CPC 2

In deel 2 van de opleiding Certified Professional Coaching, Vakbekwaamheid, vindt verdere verdieping plaats. U wordt vakbekwaam, u leert anderen te coachen naar effectief gedrag en u maakt kennis met diverse tools die u kunt inzetten in coachingsgesprekken. U leert omgaan met uw eigen emotie en gevoel en met dat van de coachee.
U ontvangt het post-hbo-diploma Certified Professional Coach – vakbekwaam, wat aansluit bij de kwalificatie PCC (Professional Certified Coach - by ICF). Met uw diploma en voldoende praktijkuren wordt u erkend als gekwalificeerd coach bij de International Coach Federation.

Voor wie
Voor iedereen die zich na deel 1 verder wil verdiepen in een-op-eencoaching. Bijvoorbeeld voor leidinggevenden, directeuren, staf- en P&O-functionarissen, trainers, opleiders en onderwijsgevenden, coaches en mentoren, consultants, arbo- en re-integratiebegeleiders.
Deelnemers die deel 1 afgerond hebben, worden toegelaten tot deel 2.

Werkwijze
Onze aanpak is ervaringsgericht. Eigen ervaringen worden in de vorm van casuïstiek besproken en van reflectie voorzien. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij systematisch reflecteren over hun leerervaringen in een logboek. Deelnemers gaan in de praktijk aan het werk en voeren minimaal 15 coachingsgesprekken.

Toelating
Deel 1 van de Opleiding Certified Professional Coaching, Taakbekwaamheid.
Deelnemers die elders een opleiding gehad hebben, kunnen eventueel instromen. Zij doen hiervoor een toelatingsassessment waarin zij de gelegenheid krijgen hun vaardigheden te toetsen.

Startdata
11 september 2014, 13 april 2015, 25 november 2015.

Voor meer informatie over de opleiding en aanmelding, zie Associatie voor Coaching.

  • Start opleiding 12 dec 2018
  • Duur opleiding 8 maanden
  • Docent(en) Trainer van Associatie voor Coaching
  • Instituut Associatie voor Coaching
  • Vooropleiding hbo
  • Prijs € 4.650,00

Gerelateerde onderwerpen