Opleidingenoverzicht

Basisopleiding familieopstellingen

Het systemisch werk met opstellingen, dat door Bert Hellinger in Duitsland werd ontwikkeld, geniet een enorme belangstelling in Nederland. Veel mensen hebben kennisgemaakt met dit werk als toeschouwer, representant of cliënt in een van de workshops. Bij een groeiend aantal is een behoefte ontstaan om zich de ziens- en zijnswijze en vaardigheden van het werken met opstellingen eigen te maken, verder te verdiepen en te integreren in de beroepspraktijk. Voor hen is deze basisopleiding systemisch werk bedoeld.

In vijf blokken van twee dagen en twee blokken van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig opstellingen te begeleiden en het systemisch werk te integreren in hun beroepspraktijk. Deze intensieve opleiding zal een verrijking bieden voor het professionele handelen van de deelnemers, ook wanneer zij niet opstellingen als zodanig willen gaan begeleiden. Het gaat hier om een basisopleiding. Het begeleiden van Opstellingen vraagt naast het opdoen van veel ervaring ook een bepaalde basishouding en sensitiviteit. Aan al deze aspecten zal in de opleiding ruim aandacht worden besteed maar vragen veelal nog verdere ontwikkeling.

Blok 1
Systemisch waarnemen en innerlijke processen bij de begeleider

Blok 2

Dynamieken in een familiesysteem en interventies in de opstelling

Blok 3
Familie en organisatie-opstellingen met een gastdocent

Blok 4
Beweging en Gestalt van opstellingen

Blok 5
Opstellingen en supervisie met een gastdocent

Blok 6
Systemisch werk in een bredere context, toepassingmogelijkheden

Blok 7
Integratie en afsluiting

De opleiding richt zich op mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in families en andere sociale systemen: artsen, psychologen, therapeuten, fysiotherapeuten, sociaal-maatschappelijk werkers, docenten, coaches, organisatie-adviseurs etc.

Voor meer informatie over de opleiding en inschrijven, zie het Bert Hellinger Instituut.

  • Start opleiding 17 sep 2018
  • Duur opleiding 7 blokken van twee à drie cursusdagen (16 dagen in totaal)
  • Docent(en) Bibi Schreuder, Barbara Hoogenboom
  • Instituut Bert Hellinger Instituut
  • Vooropleiding Niet gespecificeerd
  • Prijs € 3.550,00

Gerelateerde onderwerpen