Opleidingenoverzicht

Coaching Basics

Stoomcursus Coaching

Ik wil graag effectiever en meer coachend leiding geven, maar ik wil geen beroepscoach worden.
Ik wil beter samenwerken met mijn collega’s.
Ik wil beter leren communiceren en meer begrip kweken
Ik wil onderzoeken of coachen iets voor mij is.
Ik ben consultant en ik wil coachvaardigheden toevoegen aan mijn advieswerk
Ik wil de opleiding Organisatie Coaching doen maar ik heb geen de basiskennis en -ervaring in coaching.


Herkent u één van deze vragen of heeft u een soortgelijke vraag? Dan is Coaching Basics iets voor u. Tijdens deze stoomcursus leert u de basisvaardigheden van het coachvak. Aan bod komen onderwerpen als de kunst van het luisteren en vragen stellen, de waarde van non-verbale communicatie en werken met kwaliteiten en uitdagingen via een kernkwadrant. Ook krijgt u inzicht in wat mensen motiveert, of juist tegenhoudt. U gaat aan het werk met coachdoelen en hoe u anderen begeleidt bij het bereiken van deze doelen. Coaching Basics is een praktische, korte opleiding waarmee u direct in uw werksituatie aan de slag kunt.

Voor wie is Coaching Basics bestemd?
Deze korte intensieve cursus is bedoeld voor iedereen die de grondhouding en basisvaardigheden van coaching onder de knie wil krijgen, maar niet per se ‘coach’ wil worden. De cursus is bijzonder geschikt voor leidinggevenden, professionals, consultants, bedrijfsadviseurs, teamleiders, interim-managers, bedrijfscommunicatiespecialisten, HRM-adviseurs etc., die snel en effectief willen leren coachen op Foundation niveau.
Coaching Basics is een ideale instapcursus voor diegenen die willen starten met de opleiding Organisatie Coaching, maar nog niet beschikken over basisvaardigheden op het gebied van coaching.

Doelen van Coaching Basics
Na deze stoomcursus bent u in staat om op een coachende manier gesprekken te voeren en de basisvaardigheden te integreren in uw management,- of adviesstijl. Ook bent u vaardiger geworden in communicatie en (zelf)reflectie.

Niveau
Coaching Basics is een opleiding op Post-HBO niveau.

Investering
Inschrijfgeld is € 50,- en het cursusgeld bedraagt € 1.760,-. Dit is inclusief praktijklessen, leskaders, certificering, koffie, thee en lunch. Voor de verplichte literatuur mag u rekenen op € 46,-. De Alba-academie is vrijgesteld van BTW.

Duur: de opleiding Coaching Basics duurt 4 weken en bestaat uit 4 lesdagen en 2 intervisies.
Niveau: Foundation.
Locatie: Alba-academie, Locht 117, 5504 RM Veldhoven
 

Voor meer informatie en inschrijving, zie Alba-Academie.

  • Start opleiding 11 okt 2018
  • Duur opleiding 6 weken
  • Docent(en) Docententeam
  • Instituut Alba-academie
  • Vooropleiding Hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 1.895,00

Gerelateerde onderwerpen