Opleidingenoverzicht

Beroepsopleiding tot Coach Senior Practitioner | Counselor

Daar waar het spannend is, moet je zijn

De Coachopleiding tot Coach Senior Practitioner Counselor leidt je in twee jaar op tot professioneel Coach Counselor op EMCC Senior Practitioner niveau. Je leert om je cliënt te begeleiden op het snijpunt van coaching, counseling en therapie. Je stimuleert je cliënt om te reflecteren op de eigen thema’s en het eigen gedrag. Je hebt kennis van de zwaardere thema’s met een diepere oorsprong.

Eerste jaar Coach Practitioner

Het eerste jaar is het basisjaar, dat wordt gevormd door de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner. Hierin leg je een stevig coachfundament. Je krijgt methodieken uit verschillende coachstromingen, zoals NLP, TA en Systemisch werk, aangereikt en leert werken met de modellen, instrumenten en technieken. Tijdens het eerste jaar op EMCC Practitioner niveau leer je coachen op het niveau van houding, (belemmerende) overtuigingen en gedrag.

Tweede jaar Coach Senior Practitioner

Het tweede jaar verdiep en verstevig je het fundament met de vervolgopleiding Dieper Coachen. Tijdens dit jaar op EMCC Senior Practitioner niveau ga je aan de slag met thema’s die liggen op identiteitsniveau (counseling). Denk daarbij aan onderwerpen als: Ik ben ergens onderweg mezelf kwijt geraakt; Ik weet niet meer wat ik wil; Ik ben burn-out geraakt; Ik heb een ernstig verlies geleden en weet niet hoe ik hier weer bovenop moet komen; Ik heb het gevoel dat ik er niet meer zo toe doe; etc.

Je leert hoe je jezelf inzet als instrument, voorbij de modellen. Je weet je cliënt snel te diagnosticeren en komt direct tot de kern. Je intervenieert daar waar het spannend is, waar de echte pijn zit. Je durft jouw vragen scherp op de snede te stellen en deinst er niet voor terug je cliënt te confronteren met steeds terugkerend ineffectief gedrag en zelfsabotage. Je ondersteunt jouw cliënt bij diepgaande veranderingsprocessen en coacht op duurzame persoonlijke ontwikkeling. Je werkt op het snijvlak van “gezond en ziek” en weet wanneer je door moet verwijzen.

Het eerste jaar wordt afgerond met het EQA geaccrediteerde en Post-hbo-erkende diploma Coach Practitioner. Aan het einde van het tweede jaar ontvang je het EQA geaccrediteerde en post-hbo-erkende diploma Coach Senior Practitioner Counselor.

Voor wie is de Coachopleiding tot Coach Senior Practitioner Counselor bedoeld?

Deze 2-jarige coachopleiding op post-HBO niveau is geschikt voor iedereen die professioneel coach | counselor wil worden of zich wil bekwamen in de begeleidingskunst. De opleiding geeft je een stevig fundament voor het starten van een eigen coach | counselor praktijk en is zeer geschikt voor interne coaches die hun basis willen uitbouwen en verdiepen. Omdat bij Alba-academie persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand gaan, ben jij bereid diepgaand te werken met jouw eigen (belemmerende) thema’s.

Doel van de Coachopleiding tot Coach Senior Practitioner Counselor

Na afloop van de opleiding kun je jouw cliënten op een dieper niveau begeleiden, namelijk op het niveau van identiteit en zingeving. Je zet jezelf in als instrument en komt snel tot de kern. Je begeleidt jouw cliënt bij problemen met een (lichte) psychosociale achtergrond, bijvoorbeeld aanhoudende stress, een gevoel van “niet gelukkig zijn / in de knoop te zitten”, of het gevoel niet optimaal te functioneren. Je helpt je cliënt om inzicht te krijgen in vragen als “wie ben ik” en “wat wil ik”.

Deze opleiding is post-hbo-erkend en EQA Senior Practitioner geaccrediteerd.

Voor meer informatie en aanmelden, zie Alba Academie

  • Start opleiding 23 sep 2020
  • Duur opleiding 2 lesjaren
  • Docent(en) docententeam
  • Instituut Alba-academie
  • Vooropleiding minimaal HBO afgerond
  • Prijs € 10.965,00

Gerelateerde onderwerpen