Opleidingenoverzicht

Opleiding Individuele coaching en teamcoaching

In onze meest volledige opleiding wordt je in 15 lesdagen opgeleid tot zowel erkend Individueel Coach als Teamcoach. De opleiding is opgebouwd uit 3 lesdagen Basis Coaching, de 5 eerste lesdagen Individuele Coaching en alle 7 lesdagen Teamcoaching.

Door middel van de Functionele Analyse leer je de wisselwerking tussen de coachee en de context in kaart te brengen om inzicht te bieden in hoe de huidige (ongewenste) situatie in stand wordt gehouden en wat betekenisvolle stappen kunnen zijn. Vervolgens focus je je steeds op andere lagen van de ijsberg, namelijk aannames, opvattingen emoties en drijfveren. Je leert het gedrag in het hier-en-nu te benoemen en te koppelen aan het gewenste gedrag en de wijze waarop de coachee zich met eigen gedachten klemzet, waardoor hij het gewenste gedrag niet laat zien. Je leert een onderzoekende houding te hanteren en balans te houden tussen nabijheid en afstand als je focust op wat iemand drijft en stilstaat bij nieuwe inzichten en bijkomende emoties. Halverwege de opleiding toon je in het real-life assessmentgesprek aan dat je de diverse competenties bezit van een startbekwaam Individueel Coach.

Teamcoaching is een krachtig middel om teams in staat te stellen hun doelen te realiseren en zich duurzaam te ontwikkelen. De teamcoach leert te kijken naar het team als een systeem en patronen te ontdekken in interactie binnen het team. De nadruk ligt op het leervermogen van het team en de mate waarin een team in staat is eigenaarschap te nemen over het eigen leerproces (leren leren) en dat resultaatgericht te doen zowel op de inhoud als de wijze waarop geleerd wordt, dat wordt uitgedrukt in teamvolwassenheidniveau.

De post-hbo-erkende Opleiding Individuele Coaching en Teamcoaching is ook St!R, NOBCO- en CEDEO-erkend.

Voor meer informatie, startdata en inschrijving, zie Coach Boulevard.

 

 

  • Start opleiding 26 jun 2019
  • Duur opleiding 15 dagen
  • Docent(en) Docenten Coach Boulevard
  • Instituut Coach Boulevard
  • Vooropleiding HBO werk- en denkniveau
  • Prijs € 8.125,00

Gerelateerde onderwerpen