Opleidingenoverzicht

Opleiding E-coaching basis

Inhoud

Het tijd- en plaatsonafhankelijke aspect van online coachen is voor iedereen een (kostenbesparend) voordeel. Maar de kracht van online begeleiden gaat verder. Groot voordeel bij e-coaching is o.a. het frequente contact tussen begeleider en coachee of medewerker. Hierdoor ontstaat een levendige interactie en de betrokkenheid wordt vergroot. Je kunt sneller tot de kern komen. Het schrijven heeft een reflecterende werking. Deze en andere onderscheidende elementen leiden tot het versnellen van het ontwikkelproces.

De non-verbale communicatie valt weg, dat vraagt extra zorgvuldigheid en taalvaardigheid; wat is het effect van het gebruik van taal, wat zegt de ander werkelijk in zijn bericht, hoe sluit je aan op het taalgebruik van de coachee.

In de Basismodule van de opleiding E-coaching leer je hoe je e-coaching succesvol kunt inzetten en de verschillen met face to face begeleiding optimaal te benutten. Je leert waarom het werkt, hoe het werkt en wat het resultaat is. Aan de hand van de eCP-methodiek doe je ervaring op met e-coachen doordat je een proefcoachee gedurende 3 weken begeleidt binnen een beveiligde digitale omgeving. De eCP-methodiek is een methode om de online communicatie van de begeleider effectief vorm te geven en het geschreven bericht van de coachee op gestructureerde wijze te analyseren.

Programma

De Basismodule E-coaching voor professionals doorloop je binnen 4 weken. Je volgt vier dagdelen een collectief lesprogramma en in de tussenliggende weken bouw je ervaring op door begeleiding van een door het Europees Instituut gefaciliteerde proefcoachee.

Voor wie?

De opleiding E-coaching – Basis is gericht op professioneel begeleiders die willen leren hoe je de onderscheidende elementen van e-coachen succesvol kunt inzetten. Het is geschikt voor coaches, counselors, managers, loopbaanadviseurs, HR(D) professionals, re-integratie, mobiliteits- of employability-adviseurs, begeleidings-deskundigen, mentoren en supervisoren. Eigenlijk voor iedereen die regelmatig ‘op afstand’ mensen begeleidt.

Het resultaat

Na de Basismodule weet je hoe je op professionele wijze een cliënt online kan begeleiden. De Basismodule E-coaching leidt op tot het level Certified eCoach Level I van het International eCoach & eCounselor Register. Wanneer je voor registratie in aanmerking wilt komen, kun je examen doen bij onze partner eCoachPro.

Erkenning

CRKBO – Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Het Europees Instituut de Baak is geregistreerd bij CRKBO en staat ingeschreven in het CRKBO-register. Dit betekent dat wij BTW-vrijgesteld onderwijs aanbieden.
E-Coach & e-Counselor Register

De Basismodule E-coaching leidt op tot het level Certified eCoach Level I van het International eCoach & eCounselor Register.

PE-punten

    Nobco: 5 PE-punten
    Noloc: 22 PE-punten

Voor meer informatie en aanmelding, zie Europees Instituut.

.

  • Start opleiding 7 sep 2019
  • Duur opleiding 5 maanden
  • Docent(en) Marjanne Peters, Ronald Becker
  • Instituut Europees Instituut in samenwerking met eCoachPro
  • Vooropleiding Hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 1.311,00

Gerelateerde onderwerpen