Opleidingenoverzicht

Hanteren van trauma in opstelling en/of coaching

Inleiding

Als systemisch begeleider kun je op de meest onverwachte momenten geconfronteerd worden met een trauma reactie bij je client, in een opstelling of bij aanwezigen in een workshop of training.

Hoewel een instinctieve reactie die van ‘freeze’ (bevriezen), ‘fight’ (vechten) of ‘flight’ (vluchten) zou kunnen zijn, je hebt óók een verantwoordelijkheid als begeleider.

Hoe voorkom je dat je client in een ‘slechtere’ toestand vertrekt dan dat zij of hij aankwam?

Hoe hanteer je jezelf en dat, wat is geopend? Hoe kun je aanwezig blijven en wat kun je doen?

Meer info

Deze workshop is bedoeld om te leren wat het van jou als begeleider vraagt om met traumatische gebeurtenissen en reactiveringen bij client of aanwezigen om te gaan. Welke innerlijke houding vergt dit? Hoe kun je signalen oppikken die op trauma wijzen? En wat zijn eerste stappen die je kunt zetten om met dat wat geopend en geraakt is, te werken?

In deze tweedaagse workshop worden de eerste beginselen van het werken met trauma uitgelegd. Er worden veel oefeningen gedaan om te exploreren wat het van jou als begeleider vraagt om met trauma te werken. Er worden praktische manieren aangereikt die je zullen helpen in je allround begeleiderschap.

In deze workshop is de focus op het begeleiderschap van clienten met trauma’s en zal weinig tot geen gelegenheid zijn voor persoonlijke traumaverwerking.

Voor meer informatie en actuele data, zie Bert Hellinger Instituut

  • Start opleiding 3 dec 2020
  • Duur opleiding 2 dagen
  • Docent(en) Marion Latour
  • Instituut Bert Hellinger Instituut
  • Vooropleiding hbo
  • Prijs € 355,00

Gerelateerde onderwerpen