Opleidingenoverzicht

Master Contextuele Benadering in Mediation

Ben jij geïnteresseerd in mediation, of wil je je deskundigheid als mediator op een hoger plan brengen, dan is de Master Contextuele Benadering in Mediation mogelijk iets voor jou.  Deze opleiding combineert namelijk de specifieke vaardigheden van een mediator met de theorie en toepassingsmogelijkheden van het contextuele denken van Ivan Boszormenyi-Nagy. Daarnaast bestaat het programma onder andere ook uit meer algemene gesprekstechnieken, individueel psychologische en systemisch-relationele inzichten en vaardigheden.  Deze toegepaste Master is de enige Master die mediation verbindt met een gefundeerde en beproefde werkwijze die streeft naar het herstel van verbondenheid.

Deze opleiding is een uitstroomprofiel van de Master Contextuele Benadering, ontwikkeld door Ivan Boszormenyi-Nagy. Het is een manier van denken over- en werken met mensen in relaties, met centrale thema's als rechtvaardigheid, vertrouwen en wederkerigheid. In deze opleiding richten we ons op mediationspecialismen als scheidingsmediation, nalatenschapsmediation, arbeidsmediation en mediation voor familiebedrijven en teams. Momenteel wordt er wetgeving ontwikkeld die erin zal voorzien dat enkele van deze vormen van mediation ingezet kunnen worden als alternatief voor rechtspraak. Dat zal zeker leiden tot verdere professionalisering en een toename van de vraag naar goed opgeleide mediators. Vandaar dat het ICB gestart is met een van de eerste Masteropleidingen Mediation.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een succesvol mediationproces begeleidt; stap voor stap worden de fasen besproken, geanalyseerd en geoefend. Daarvoor halen we de mediationpraktijk naar binnen, bijvoorbeeld door het gebruik van filmmateriaal, -zoals een videocollege van William Ury van de Harvard University, een van de grondleggers van mediation-, veel ruimte voor learning by doing door middel van rollenspellen, en door aan de hand van uitspraken van de tuchtrechter praktijkvoorbeelden te bespreken en te analyseren.
Je rondt de opleiding af door middel van een onderzoek naar een door jezelf aangedragen thema, waarin je mediation verrijkt met de contextuele benadering.

Registraties

  • MFN geaccrediteerd.
  • In combinatie met een aanvulling voor ontwikkelingspsychologie geeft deze Master toegang tot de opleiding systeemtherapie van de NVRG.
  • Het succesvol afronden van de Master Contextuele Benadering - Mediation geeft je het recht op het voeren van de titel MA (Master of Arts).

Voor meer informatie en aanmelding, zie Christelijke Hogeschool Ede.

  • Start opleiding 5 sep 2019
  • Duur opleiding 2 - 2,5 jaar
  • Instituut Christelijke Hogeschool Ede
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 17.350,00

Gerelateerde onderwerpen