Opleidingenoverzicht

Module 3. Coaching, kanker en zelfbeeld

Ik herken mezelf niet meer. Wie ben ik?

In deze 3-daagse retraite leer je methodisch gebruik te maken van de stilte om je bewust te worden van het beeld dat jij van jezelf hebt. En wat jouw innerlijke stem, jouw ‘diepste weten’, aan dit zelfbeeld bij kan dragen. Daarnaast oefen je om vanuit de stilte je stem te durven laten horen. Twee bijzondere manieren die elkaar enorm versterken. Retraite is: terugtrekken, de stilte opzoeken. Zingen is: naar buiten komen. De combinatie van die twee is fascinerend, wonderbaarlijk en heilzaam.

Gezien en gehoord worden is een elementaire menselijke behoefte. Van jou en je cliënt. Door jezelf bewust te zien, te horen en nog beter te leren kennen, verleg je grenzen in eerlijkheid en bewustzijn. Daarmee investeer je in je ontwikkeling als coach. Je kunt de ander tenslotte slechts zover brengen als je zelf bent. Tegelijkertijd is er de realisatie dat mensen met kanker te maken kunnen krijgen met een sterk veranderd zelfbeeld.

Kun je je inleven en bij de impact stilstaan die de diagnose kanker kan hebben? Hoe anders kan het beeld, dat je van jezelf hebt, zijn als je in de spiegel kijkt en je je lichaam ziet na de operaties, bestralingen en chemotherapie. Als je je baan op hebt moet geven. Als je je niet meer ‘vrouw’ of ‘man’ kunt voelen.

Centraal tijdens deze 3-daagse retraite staan jouw mens-zijn, coach-zijn en kanker.

Doelen

  1. Ontwikkeling van een eigen visie op levenskunst aan de hand van het thema zelfbeeld en ‘Je eigen leven leiden’.
  2. Bewust worden van en kennis over de impact van kanker op het zelfbeeld.
  3. Bewust worden van de relatie tussen een veranderend zelfbeeld en een krachtige identiteit.
  4. Praktische handvatten voor het versterken van een eerlijk, positief zelfbeeld.

Resultaten
Aan het eind van deze module:

  • ben je je bewuster van je gedachten, gevoelens, beelden en overtuigingen rondom jouw mens-zijn, coach-zijn en kanker
  • heb je kennis van de relatie tussen kanker en de impact van veranderingen op het zelfbeeld -kun je je persoonlijke visie op coaching rondom kanker en jouw mens-zijn, coach-zijn en kanker verwoorden en verder ontwikkelen
  • heb je een reeks basisoefeningen tot je beschikking voor jezelf en je cliënt om aandacht te hebben voor dát wat je innerlijke stem aan je zelfbeeld bij kan dragen.
  • kun je het Palet, model voor integratie van levenskunst in je werk gebruiken bij cliënten die moeite hebben met zich aan te passen aan hun nieuwe zelfbeeld.

Dit is module 3 van in totaal zes modules. Als je alle zes modules hebt behaald, ben je Excellente coach rondom kanker.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Academie CRK.

  • Start opleiding 16 dec 2019
  • Duur opleiding 3 dagen
  • Docent(en) Jeroen Martijn Plette, Yvonne Scheepsma
  • Instituut Academie CRK
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 1.715,00

Gerelateerde onderwerpen