Opleidingenoverzicht

Training Constructieve communicatie in organisaties

Onderdeel uitmaken van een sociale context, een goede samenwerking met collega’s en een positieve werksfeer zijn voor veel mensen belangrijke redenen om in een organisatie te willen werken. Ieder mens verlangt immers naar warme menselijke contacten, intelligente uitwisselingen en echt ontmoeten.

We lijken nog maar nauwelijks te begrijpen wat de invloed is van ongezonde communicatie op een team of organisatie. Te vaak ligt de focus met name op functioneren en presteren. Er heerst een taboe op het hebben en het tonen van menselijke gevoelens en emoties.  En bovendien hebben de meeste leiders moeite om op een constructieve manier in te spelen op al die momenten dat communicatieve en relationele vaardigheden net even te kort schieten. Wanneer irritaties oplopen en medewerkers botsen, wordt het brandje gesust in plaats van geblust. Onder de waterlijn blijft de wrijving doorsudderen. Met een uitbarsting of, erger nog, uitval tot gevolg.

Programma in het kort

Aan de hand van uw inbreng werken we met verschillende interventies, die hun grondslag vinden in de Zijnsgeoriënteerde coachbenadering van Hans Knibbe, de Integrale theorie van Ken Wilber en de inclusieve modellen van Alba-academie (Ien van der Pol).

Kennis en ervaringen worden royaal met elkaar gedeeld. De kennis, wijsheid, werkvormen en ontwikkelde kunde zijn direct toepasbaar in uw begeleiding van interactieve coachgesprekken. Na elke oefenonderdeel reflecteert u dan ook gezamenlijk op welke wijze u dit daadwerkelijk wilt en kunt integreren in de dagelijkse praktijk.

Exacte aanvangsdatum najaar 2019 nog niet bekend. 

Voor meer informatie en aanmelding, zie Alba-academie.

  • Start opleiding 1 sep 2019
  • Duur opleiding 2 dagen
  • Docent(en) Domi Lambregts
  • Instituut Alba-academie
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 765,00

Gerelateerde onderwerpen