Opleidingenoverzicht

Opleiding Basis coach

Hoe word je een goede coach? Is dat alleen een kwestie van een opleiding volgen? Of komt er meer bij kijken? Wat je in ieder geval nodig hebt is weten wie jij in de  basis bent. Als je daar antwoord op hebt, heb je inzicht in waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je je als coach verder kunt specialiseren. Leer alle basiscoachvaardigheden om anderen te kunnen begeleiden.

Over de opleiding Basis Coach

In de opleiding Basiscoach van Sonnevelt staat de vraag centraal wie jij in de basis bent. Aan de hand van het vitaliteitsmodel van Albert Sonnevelt leer je te werken met je kwaliteiten en je talenten ten volle te benutten. Er wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met thema’s zoals zingeving, werk en relaties. Door te kijken naar je eigen processen, wordt helder welke kwaliteit(en) en belemmering(en) je hebt ontwikkeld en wie je in de ‘basis’ bent. Je leert wat voor soort coach je bent, welke coachmethodieken bij jou passen en hoe je omgaat met thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Door eigen kwaliteiten te combineren met je aangeboren talenten word je een betere coach.

Doel opleiding Basis Coach

Een door Sonnevelt opgeleide Basiscoach begeleidt cliënten die willen weten wie zij in basis zijn, welke kwaliteiten en talenten zij bezitten en hoe deze kunnen worden ingezet om een optimale balans tussen lichaam en geest te bereiken.
Wat leer ik in de opleiding Basiscoach?

Aan het einde van de opleiding Basiscoach kun je:

 • Mensen coachen bij uiteenlopende vraagstukken
 • Mensen begeleiden om hun talenten optimaal te benutten
 • Lichamelijke oefeningen inzetten als ondersteuning van jouw coachen
 • Gericht verder met je professionele ontwikkeling
 • Coachen op de belangrijke thema’s

Wat kan ik als Basis Coach?

Als basiscoach heb je vaardigheden om cliënten naar een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam te begeleiden. Je helpt je cliënt hierin de eerste stappen te zetten. Je kunt inschatten wat de cliënt hiervoor nodig heeft en weet dit te vertalen naar praktische toepassingen. Je kunt werken vanuit een stevige persoonlijke basis. Het vak van Basiscoach kan zowel in een zelfstandige praktijk of als aanvulling in een bestaande functie worden uitgevoerd.

Wie zijn mijn medestudenten?

Medestudenten zijn mensen die anderen willen leren coachen en zich basisvaardigheden eigen willen maken. Of coaches en counselors die op zoek zijn naar verdieping en/of verbreding. Ook is de opleiding zeer geschikt voor mensen die de willen gaan coachen binnen hun huidige functie.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Sonnevelt Opleidingen.

 • Start opleiding 26 okt 2018
 • Duur opleiding 6 maanden
 • Docent(en) Mieke Haksteen
 • Instituut Sonnevelt Opleidingen
 • Vooropleiding mbo werk- en denkniveau
 • Prijs € 2.394,00

Gerelateerde onderwerpen