Opleidingenoverzicht

Leergang Embodied learning

In jouw werk als veranderaar schep je ruimte voor vernieuwing. Beweging voorbij gewoontepatronen. Daarbij gebruik je niet alleen je hoofd, maar ook hart en buik: je talent voor verbinding en je gut-feeling. Als veranderaar ben je vooral getraind in denken, en het bewust inzetten van hart en buik is minder bekend terrein. Breng daar verandering in door het trainen van je fysieke intelligentie en vergroot je impact als leider van verandering in complexe tijden.

Embodied Learning is een ervaringsgerichte leergang waarin je de intelligentie van het lichaam traint en daarmee je invloed versterkt. Tijdens de leergang onderzoek je de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid als kompas bij het begeleiden van groepen of individuen.

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze leergang doe je ervaringskennis op over verandering aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. Je traint de verbinding met je eigen lichaam, bewustzijn van het sociale lichaam waarin je je beweegt en de context daaromheen. Deze leergang inspireert tot leiderschap als instrument voor wat er wil ontstaan.

De werkvormen zijn onder meer geïnspireerd op het werk van choreografe Arawana Hayashi, die met Otto Scharmer via Social Presencing Theater, Theory U vorm geeft.

Iets voor jou?

Deze ervaringsgerichte leergang is ontwikkeld voor mensen die meer willen verdiepen in de lichaamsgerichte ervaringen bij verandering. Onze deelnemers zijn leidinggevenden, trainers, coaches en adviseurs die de uitgangspunten van Theory U en andere moderne aanpakken van organisatieverandering aan den lijve willen ervaren en integreren. Het programma sluit goed aan op onze andere trainingen rondom Theory U, Transformational Presence en Reinventing Organizations. Zonder voorkennis kun je ook aan deze leergang deelnemen.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Het Eerste Huis.

  • Start opleiding 14 sep 2018
  • Duur opleiding 3 maanden
  • Docent(en) Paula Kolthoff
  • Instituut Het Eerste Huis
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 1.445,00

Gerelateerde onderwerpen