Opleidingenoverzicht

Introductietraining Coaching

Wil jij ontdekken of coaching iets voor je is of je coachende vaardigheden ontwikkelen? Dan is de introductietraining coaching voor jou de ideale instapcursus!  In deze korte en inspirerende training leer je hoe je een ander kunt coachen in het aanleren van vaardigheden en/of het leveren van prestaties. Onder professionele begeleiding ontwikkel je een coachende houding en coachingsvaardigheden waarmee je direct in je werksituatie aan de slag kunt. En wil je verder met coachen? Dan hebben we bij Windesheim verschillende vervolgopleidingen.

Kennismaken met coaching

De post-hbo training geeft je inzicht in wat mensen motiveert, of juist tegenhoudt. Je leert hoe je coachdoelen laat formuleren en hoe je anderen begeleidt bij het bereiken van deze doelen. Tijdens de training komen de basishouding en -vaardigheden van de coach aan bod, oefen je met verschillende interventietechnieken en methodieken en leer je hoe je op een effectieve manier feedback geeft en confronteert.

Eigen inbreng

De introductietraining Coaching is een opleiding op maat. Je start vanuit je eigen kennis en kunde, waarbij jouw principes en waarden de basis vormen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Om de impact van coaching te ervaren, is het mogelijk de training te combineren met een individueel coachingstraject met een ervaren NOBCO-gecertificeerde coach van ons.

Praktijkgericht

Het accent ligt op ervaren en oefenen. Door middel van praktijkgerichte opdrachten en eigen voorbeelden uit de praktijk oefen je coachingsvaardigheden en ga je op zoek naar het toepassen van coaching in jouw werksituatie. We werken met interactieve en afwisselende werkvormen waarbij we actuele coachings- en communicatietheorieën, praktijk en persoonlijke professionele ontwikkeling combineren. Tijdens de oefeningen neem je zowel de rol aan van coach als van degene die gecoacht wordt.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Windesheim.

  • Start opleiding 10 okt 2022
  • Duur opleiding 4 maanden
  • Docent(en) Lydia ten Den
  • Instituut Windesheim
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 1.097,00

Gerelateerde onderwerpen