Opleidingenoverzicht

Opleiding Jongerencoach (februari 2020)

Dichterbij jongeren

Over de opleiding Jongerencoach

De opleiding Jongerencoach is bedoeld voor jou als jij je wilt kunnen verplaatsen in hoe jongeren van nu denken, wilt begrijpen onder welke druk ze staan en hen wilt helpen bij de belangrijke keuzes die zij gaan maken. Je hebt een passie voor jongeren en wilt hen iets extra’s meegeven voor hun toekomst; jongerencoaches begeleiden jongeren op de cruciale momenten om die toekomst gelukkig en vol energie en vertrouwen in te gaan. Download de gratis proefles en laat je inspireren.
Doel opleiding Jongerencoach

Een door Sonnevelt opgeleide Jongerencoach kan jongeren op deskundige wijze begeleiden en coachen. Met de opleiding kun je jongeren onder andere begeleiden in onderwerpen als ontwikkeling van werkelijke identiteit, (studie)keuzes en gedragsproblemen.

Doel

De opleiding Jongerencoach geeft je alle praktische gereedschappen om een specialist te zijn op het gebied van jongerenbegeleiding. Je kunt op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken hulp bieden aan pubers, jong volwassenen, ouders en opvoeders. Vanwege de stijgende vraag naar deskundig opvoedadvies, de dramatische bezuinigingen in de reguliere hulpverlening en toenemende openheid rondom kwetsbare jongerenproblematiek, is het nieuwe beroep Jongerencoach daadwerkelijk een gat in de markt.

Wat leer ik in de opleiding Jongerencoach?

Centraal in de opleiding Jongerencoach staan de praktische gereedschappen om een specialist te zijn op het gebied van jongerenbegeleiding. Je kunt op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken hulp bieden aan pubers, jong volwassenen en opvoeders. Tijdens het klassikale onderwijs leer je hoe je als jongerencoach preventief en curatief advies kunt geven.

Wie zijn mijn medestudenten?

De opleiding Jongerencoach wordt gevolgd door mensen die al een contactberoep met jongeren hebben, zoals kinderartsen, onderwijzers en jongerenwerkers, maar ook door ouders en verzorgers. En door mensen die graag met jongeren willen gaan werken.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Sonnevelt Opleidingen.

  • Start opleiding 29 feb 2020
  • Duur opleiding 5 maanden
  • Docent(en) Wilma Arts, Bianca B
  • Instituut Sonnevelt Opleidingen
  • Vooropleiding mbo
  • Prijs € 2.397,00

Gerelateerde onderwerpen