Opleidingenoverzicht

Leergang Teamcoaching (september 2020)

Doorgrond de geheimen en systemische wetten van teams en organisaties

Samenwerking in teams is fascinerend. Maar hoe komt het dat teamprocessen vaak stagneren? En hoe krijg je een team weer in beweging, en zorg je dat het potentieel gaat stromen? Je leert het in de Leergang Teamcoaching.

Misschien herken je het wel: na de stagnatie van een team(proces) komt er even een energieke beweging op gang. Maar na verloop van tijd komt het oude, ongewenste gedrag gewoon weer terug. Dit verschijnsel heet homeostase. Voor een verandering met blijvende resultaten en hernieuwde teamspirit is het nodig de onbewuste, onbesproken opvattingen en drijfveren van het team bespreekbaar te maken. Want die zogenaamde onderstroom beïnvloedt het functioneren. Veel meer dan het team voor mogelijk houdt. Als teamcoach leer je die zoektocht te begeleiden en laat je teamleden uiteindelijk zelf daadwerkelijk stappen zetten in de onderlinge samenwerking.

Tijdens deze opleiding leer je interventies doen die bijdragen aan een gezond en vitaal team. Ook leer je hoe je doeltreffend grenzen en mogelijkheden aangeeft, zodat je op professionele wijze teams kunt begeleiden en coachen naar zelfstandigheid en zelfsturing. Na deze leergang krijg je teams weer in beweging. Je hebt kennis van verschillende theoretische modellen en analyses vanuit de groepsdynamica – en beschikt over de vaardigheden deze modellen en analyses toe te passen.

Na succesvolle afronding van deze leergang kun je je laten registreren als Erkend Teamcoachbij StiRen registerteamcoach bij LVSC. Tevens is deze opleiding erkend door de NOBCO met 114 PE-uren.

Genoemde tarieven zijn exclusief btw en inclusief verblijfkosten en studiemateriaal. Kijk voor meer informatie op SchoolvoorCoaching.

  • Start opleiding 15 sep 2020
  • Duur opleiding 10 maanden
  • Docent(en) Rebekka ter Voort
  • Instituut SchoolvoorCoaching
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 8.994,00

Gerelateerde onderwerpen