Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 7: Tegenslag

In mei verschijnt de zevende editie van het Coachlink Magazine met het thema Tegenslag. Coachlink Magazine is een tijdschrift voor en door coaches. Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Tegenslag.

Tegenslagen horen bij het leven, zo zal iedereen beamen. Dingen gaan nou eenmaal niet altijd goed, dingen mislukken, datgene waarvan je zo vurig hoopt dat het gebeurt, gebeurt niet. Je kunt daar op verschillende manieren mee omgaan: omdenken, relativeren, het uitschreeuwen, accepteren, hulp zoeken.

Hoe help jij je coachees in het omgaan met tegenslagen, welke  houvast kun je hen bieden? Hoe help je je coachee verder na een burn-out of om te gaan met werkdruk? Werkt dezelfde aanpak voor iedereen? Hoe ben je zelf als coach omgegaan met lastige situaties? Hoe zorg je ervoor dat jij niet opgebrand raakt? Hoe kun je teams en organisaties voorbereiden om beter om te gaan met tegenslag? Wat zijn de lichtpuntjes?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: er is persoonlijke tegenslag, maar uiteraard ook op werkgebied, waar zijn de positieve kanten van tegenslag, de leerpunten? Wat kunnen teams en organisaties leren van tegenslag?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze vóór 22 februari 2017 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.