Nieuwsoverzicht

Leesvoer: roman over coaching in Amsterdam-Zuid

Recent week verscheen het boek De inspiratiepraktijk van Fleur Brockhus. Deze roman schetst een tijdsbeeld waarin thema’s als modern moederschap, fomo, werkstress en zoeken naar geluk voorbij komen. Daarbij opent zij de deuren naar de intrigerende wereld van het coachen. Een coach is niet alleen een vertrouwenspersoon, maar ook een relatietherapeut, motivator, zakdoek, spiegel, praatpaal, en, boven alles: een inspirator.

Over het plot van De inspiratiepraktijk schrijft uitgeverij Prometheus het volgende:

Fien is 35. Ze is opgekrabbeld uit een identiteitscrisis en heeft haar leven omgegooid: van gestreste advocaat naar succesvolle coach. Haar ‘inspiratiepraktijk’ in Amsterdam-Zuid loopt goed. De praktijk zit vol herkenbare, komische en aangrijpende dossiers; van advocaten tot kappers, van burn-outs tot ‘mamarexia’. Fien zet zich volledig in voor haar cliënten, maar ze is ook nog moeder van twee jonge kinderen, dochter, buurvrouw, vriendin. En vrouw van haar man Alex. Thuis merkt ze dat hun relatie ook wel wat inspiratie kan gebruiken. Haar adviezen lijken voor haar huwelijk niet op te gaan en ze moet alle zeilen bijzetten om daarin haar eigen koers te blijven varen. Overleven Fien en Alex deze tropenjaren?

Auteur Fleur Brockhus: 'Om me heen zag ik een trend: mensen worden na ontslag of een burn-out ineens coach. Dat leek me een interessant onderwerp voor een nieuw boek. Bovendien kon ik in een praktijk allerlei cliënten met hedendaagse problemen kwijt.' Brockhus is van mening dat veel jonge vrouwen vandaag de dag worden overvraagd: 'Ze moeten van alles om aan het ideaalbeeld te voldoen: carrière maken, een relatie onderhouden, moeder worden, vriendschappen en familierelaties onderhouden. Voor veel jonge vrouwen is dat eenvoudigweg teveel, met uitval als gevolg.'

Benieuwd naar het boek? Bestellen kan hier.

  • Datum 05 dec 2016

Gerelateerde onderwerpen