Nieuwsoverzicht

De zomer van ...

Coach ben je het hele jaar door, maar juist als coach is het belangrijk tijd voor jezelf te maken en je werk even helemaal los te laten. Hoe doen onze auteurs dat? Op Coachlink lees je de komende weken hoe zij hun zomer doorbrengen en welke boeken zij meenemen op vakantie.

Het spits wordt afgebeten door Carla Schellings, auteur van Take care! Zelfzorg voor professioneel begeleiders

'De eerste dagen van mijn vrije periode doe ik het liefst iets lichamelijks buiten: een paar dagen fietsen, wandelen, klusjes doen bij ons chalet op de camping. Dat brengt mij het snelst uit mijn hoofd en in een stand van minder spanning. Ook een activiteit als een muurtje schilderen vind ik fijn. Emotioneel is er altijd wat op te ruimen in die eerste dagen, daarbij helpt het lichamelijk bezig zijn ook. Hierdoor laat ik de herinneringen en spanningen van het werkjaar achter me en werk ik ze er letterlijk uit.'

Qua boeken leest Schellings het liefst iets heel anders: detectives en psychologische thrillers. Zo is ze bijvoorbeeld helemaal weg van de Frieda Klein reeks van Nikki French. Natuurlijk gaan er ook één of twee vakboeken mee, 'maar daar heb ik pas weer zin in als ik helemaal ‘los’ ben'.

Lees hier Schellings' volledige blog met tips voor vakliteratuur. En houd Coachlink in de gaten voor de zomerblogs van onder andere coaches Ineke Walravens (auteur van Uitblinken!), René Meijer (auteur van De hei op! en Mentaliserend coachen) en Inge Hidding (auteur van Coaching bij kanker).

  • Datum 20 jul 2016

Gerelateerde onderwerpen