Nieuwsoverzicht

Vers van de pers

Bijblijven bij de ontwikkelingen op je vakgebied of op zoek naar nieuwe inspiratie? Er zijn weer veel nieuwe boeken verschenen op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. We hebben een selectie gemaakt van interessante titels. Deze boeken zijn alle ook te koop in de Businezz-webshop.

nuErik Bertrand Larssen, Nu! Pak het moment, het is alles wat je hebt
Gebonden, 208 pagina’s, 24,90, ISBN 9789024404070

Beeld je in dat je heel rustig bent. Los van wat er om je heen gebeurt. Stress, zorgen, ergernis – het krijgt geen vat op je. Je hebt je eigen leven onder controle en weet dat je de innerlijke kracht bezit om aan te pakken wat er op je afkomt. Jij ziet niet eindeloos de tijd door je vingers glippen, want je slaagt erin om aanwezig te zijn. Met je gedachten, je gevoelens, je zintuigen. Hier. Nu.
Innerlijke kracht kun je trainen en verbeteren. En het mooie is: dat is niet eens zo moeilijk. Een kleine koersverandering kan je een boost geven en stuurt je leven in de richting van een doel dat beter voor je is. Erik Bertrand Larssen helpt je je doelstellingen te verwezenlijken, zowel in het dagelijks leven als op de momenten dat het er werkelijk op aankomt.
Vind je innerlijke kracht met de meest gedreven mental trainer van Noorwegen.

VDJudith Budde, Karin Brugman, Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders
Gebonden, 237 blz., 27,50, ISBN 9789462720602

Voice Dialogue is een ervaringsgerichte methode die steeds bekender wordt onder coaches in Nederland. In Voice Dialogue gaan we er vanuit dat ieder mens uit meerdere ikken of subpersonen bestaat. In Voice Dialogue gaat de begeleider letterlijk in gesprek met de verschillende ikken van de cliënt. Daardoor leert de cliënt zijn innerlijke krachtenveld beter kennen en meer kanten van zichzelf in te zetten. Met Voice Dialogue help je de cliënt om zelf de regie te nemen over zijn leven in plaats van dat een paar ikken dat doen.
In dit eerste Nederlandstalige handboek over Voice Dialogue presenteren Judith Budde en Karin Brugman op levendige wijze hoe je kunt werken met deze methode. Helder en toegankelijk leggen ze de aanpak stap voor stap uit, geïllustreerd door tal van herkenbare voorbeelden. Coachen met Voice Dialogue is geschreven voor coaches, loopbaanadviseurs, supervisoren, therapeuten en andere begeleiders. Een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die werkt of wil werken met deze prikkelende methode.

CGWim Donders, e.a., Coachende gespreksvoering
Paperback, 390 pagina’s, 33,50, ISBN 9789089537270

Pas als je de kunst van het luisteren in de vingers hebt en daarbij de techniek beheerst van samenvatten en doorvragen, kun je kiezen voor een methode. In dit boek wordt een aantal veelgebruikte coachingsmethodes theoretisch en praktisch uiteengezet. Wim Donders heeft een aantal ervaren coaches bij elkaar gebracht, die ieder hun eigen expertise beschrijven. Van elke methode worden stap voor stap de principes uitgelegd. Met oefeningen in het boek en op de website krijg je de vaardigheden onder de knie die een coach nodig heeft. Na deze kennismaking kun je kiezen voor de methode die past bij jou en die past bij de vraag van de coachee.
Deze herziene derde druk is uitgebreid met twee coachingsmethodes die de laatste jaren actueler worden in de coachingswereld: 'Coaching bij verlies' en 'Conflictcoaching'. Op grond van uitkomsten van een onderzoek onder gebruikers is het hoofdstuk 'Criteriumgericht interviewen' naar de website verplaatst.

GelukAdriaan Hoogendijk, Geluk voor gevorderden. Het leven vanaf 40
Paperback, 240 pagina’s, 18,95, ISBN 9789460030994

Als je de veertig bent gepasseerd, komt het leven er anders uit te zien. Doorgaan op de oude voet kan niet meer. Veel van wat ooit vanzelfsprekend was, lijkt verdwenen. Eigenlijk ga je vanaf je veertigste een dubbelleven leiden. Enerzijds leef je in de tweede levenshelft, maar tegelijkertijd ben je je eerste levenshelft aan het overdenken. Je ziet hoe sommige dingen anders hadden gekund, maar de hoop op een beter verleden moet je loslaten. Tegelijk blijkt de eerste levenshelft ook een bron te zijn voor nieuwe wijsheidsvorming.
Wat is nu echt van belang? Wat doet er echt toe? Je voelt dat je jeugd er definitief op zit, en vraagt je af wat in de tweede helft de criteria zijn voor een gelukkig leven. Hoe blijf je vitaal, hoe blijf je het leven boeiend en de moeite waard vinden?
In Geluk voor gevorderden put coach en filosofisch raadsman Adriaan Hoogendijk uit een rijke ervaring van dertig jaar loopbaan- en relatiecoaching. Het resultaat is een praktische en handzame gids voor iedereen die ook in zijn tweede levenshelft voluit wil leven.

FBCAxelle de Roy, Feedback Challenge. Versterk jezelf in 15 dagen
Paperback, 119 pagina’s, 17,95, ISBN 9789462720619

Weet jij wat je sterke punten zijn? Wat anderen in jou waarderen? Weet je ook welke tips ze voor je hebben om nog beter te worden? Om te kunnen excelleren en de allerbeste versie van jezelf te worden? Daar kom je maar op één manier achter: door feedback te vragen! Feedback is immers de meest effectieve manier om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.
Maar dat moet je wel durven! Om feedback vragen kan eng en confronterend zijn, want natuurlijk hoor je soms dingen die je liever niet gehoord had. Maar het is ook een heel persoonlijke en praktische manier om jezelf beter te leren kennen, en gewapend met die kennis stappen te zetten om je verder te ontwikkelen. En dat is het eventuele ongemak zonder meer waard.
Tijdens de 'Feedback Challenge' ga je vijftien dagen lang feedback vragen aan je collega's, je leidinggevende en jezelf. Ga jij de uitdaging aan?

FUCKira Van den Ende, Durf falen. 24 manieren om te groeien door te mislukken
Paperback, 119 pagina’s, 19,99, ISBN 9789401429108

De FuckUp Nights - waar ondernemers en professionals komen getuigen over hun falen - veroveren de wereld. De organisatrice van de Brusselse editie schreef het boek dat falen helemaal uit de taboesfeer haalt.
Professioneel mislukken is een van de dingen die we op school niet geleerd hebben. Er bestaan geen lessen ontslag krijgen, slecht advies volgen, failliet gaan, burn-outs uitzitten of langdurig werkloos zijn. Meer nog, professioneel falen is zowat een taboe in België. Tijd dus voor een inspirerend manifesto dat de angst voor falen wegneemt en ruimte laat om met vallen en opstaan richting succes te strompelen. In een leuk vormgegeven boek nog wel, boordevol inspirerende getuigenissen en praktische tips.

  • Datum 30 jun 2016

Gerelateerde onderwerpen