Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 6: Balans

In november verschijnt de zesde editie van het Coachlink Magazine met het thema Balans. Coachlink Magazine is een tijdschrift voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Balans. In het recente NOBCO-benchmarkonderzoek stond in de top 5 van coachvragen ‘werk-privébalans’ op nummer 2. In deze tijd waarin we altijd maar aan staan en het werk (en veel andere dingen) nooit af is, is die balans lastig te bewaken. Als je dat al zou willen, natuurlijk. Hoe help je als coach mensen bij het beter in balans blijven en een middenweg te vinden tussen inspanning en ontspanning? En als de balans eenmaal is doorgeslagen, hoe help je iemand dan verder? Is iedereen wel te coachen op dit vlak? Of is het eigenlijk een achterhaald streven?

En hoe zit het met de balans in een team of binnen een organisatie? Loopt het lekker in het team dat je coacht of kunnen ze beter functioneren? En is de executive die je coacht in staat een goede balans te vinden in zijn of haar leiderschap?

Maar moet het eigenlijk allemaal wel zo gebalanceerd? Of moeten we die scheidslijn tussen werk en privé laten gaan, en is het wel goed dat het in het team af en toe eens lekker botst?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: er zijn veel verschillende manieren van balans, je helpt je coachees bij het vinden van een goede werk-privébalans, en moet die als coach ook vinden. En de balans binnen teams en organisaties.
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze vóór 1 september 2016 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.

Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

  • Datum 21 jun 2016

Gerelateerde onderwerpen