Nieuwsoverzicht

Groot artikel over coaching in Nederlands Dagblad

Op zaterdag 2 april jl. publiceerde het Nederlands Dagblad een groot artikel over coaching, waarin onder andere hoogleraren Yvonne Burger en Erik de Haan aan het woord kwamen over de bescherming van het vak en hun onderzoek naar de werkzaamheid van coaching. Charlotte van den Wall Bake van de NOBCO gaat onder andere in op accrediteringen en  Linda Kool, onderzoeker bij het Rathenau Instituut, gaat in op (ethische) vragen rondom e-coaching.

Ingegaan wordt onder meer op de groeiende vraag naar coaching. Coach Bram Beute ziet ‘[e]en honger naar verbinding. Mensen beseffen dat ze het alleen niet redden. Bij een coach willen ze leren contacten te leggen, kwetsbaarheid te tonen en in relaties te staan.’ Erik de Haan ziet een bredere maatschappelijke ontwikkeling: ‘De laatste jaren zijn er fundamentele veranderingen in communicatie, verbinding en verbondenheid, en de aard van werken.’ Computers en netwerken nemen delen van onze taken over. ‘Onze bijdrage aan de maatschappij wordt daardoor emotioneler en zingevender. Coaching helpt om over onze eigen emoties, persoonlijkheid en zingevingsproces te reflecteren, op een hoogstpersoonlijke manier.’

Aan het woord komt ook nog Anne Pals, coördinator van de post-hbo-opleiding supervisie en coaching aan de Christelijke Hogeschool Ede. Daar kunnen coaches een tweejarige opleiding volgen, met een focus op de christelijke identiteit van coaches, een identiteit die je als christen sowieso meeneemt, aldus Pals.

Het complete artikel is te lezen via het Nederlands Dagblad.

  • Datum 05 apr 2016

Gerelateerde onderwerpen