Nieuwsoverzicht

Hart voor de zaak: tv-programma over ondernemers en hun coaches

In Hart voor de zaak, een zesdelige documentaireserie over ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling, worden een jaar lang vier jonge ondernemers en hun coaches gevolgd.

Het programma geeft een mooi inzicht in de werking en het nut van coaching. En wie leert er nu eigenlijk het meest van dit jaar, de ondernemer of misschien wel de coach zelf?

De ondernemers zijn alle deelnemers aan het Dare To Have a Dream-programma, een programma van de Dutch Dream Foundation dat jonge ondernemers koppelt aan topmanagers. De eigenschappen die je als ondernemer nodig hebt om je zaak succesvol te maken, de bevlogenheid en ambitie, de hobbels op je pad; het komt allemaal voorbij in de praktijk van deze ondernemers in het MKB. Ook voor de coaches, gelouterde managers in het bedrijfsleven of de overheid, is het project een ontdekkingsreis. De ontmoeting met de passie van aankomende ondernemers blijkt een herijking van hun eigen drijfveren.

De vier geportretteerde ondernemers zijn jonge mensen met verschillende achtergronden in uiteenlopende branches. Hun hart voor de zaak geeft ze veel kracht, maar zit ze soms ook in de weg. Zoals ontwerper Olaf Ingwersen met zelfreflectie stelt: “Ik heb mijn idealisme als ondernemer wel bij moeten stellen in de zin dat ik nu wel weet dat niet iedereen er even vol voor gaat.” Olaf Ingwersen wordt gecoacht door Mart Pfeiffer (Rabobank).

Naast Ingwersen zijn er interieurdesigner Güler Berk, gecoacht door Afke van Rijn (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid); horecaondernemer Tan Do, gecoacht door Robin van den Burg (AEGON) en zorgondernemer Eddie Boateng, gecoacht door Alex Kuiper (ING).

Op dit moment zijn er drie afleveringen uitgezonden (terug te zien op Uitzending gemist). De volgende aflevering is op woensdag 27 januari, 19.20 uur, NPO2.

Meer informatie over de Dutch Dream Foundation.

  • Datum 21 jan 2016

Gerelateerde onderwerpen