Nieuwsoverzicht

Trainer van het jaar 2015: Silvia Blankestijn

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) heeft de winnaar van de verkiezing van Trainer van het Jaar bekendgemaakt. Uit zes genomineerden koos de jury Silvia Blankestijn tot nieuwe titeldrager voor het jaar 2015-6. Trainer van het Jaar is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied.

Ambassadrice
Als directeur en hoofdopleider van Blankestijn & Partners bouwt Blankestijn volgens de jury aan ‘een sterke positionering en krachtige beeldvorming van het trainersvak’. Verder motiveert het juryrapport Blankestijns verkiezing als volgt: ‘Door het opleiden van trainers, het doorgeven van kennis en ervaring, het ontwikkelen van vakliteratuur en het blijvend in contact zijn met het werkveld levert Silvia al jaren tot op de dag van vandaag een belangrijke en essentiële bijdrage aan het trainersvak.’ De jury noemt Blankestijn ‘een ambassadrice voor ons vak’.

Via Coachlink zijn vele artikelen van Silvia Blankestijn te lezen. Een overzicht vind je op deze pagina.

Felbegeerde titel
NOBTRA-woordvoerder en Trainer van het Jaar-jurylid Astrid de la Fuente: “Getuige het niveau van de genomineerden is deze vakprijs voor trainers in vier jaar tijd uitgegroeid tot een felbegeerde titel.” De Trainer van het Jaar ontvangt een sculptuur, een jaar NOBTRA-lidmaatschap met vrijstelling van contributie en spreektijd op het NOBTRA-congres. Eerdere winnaars van deze titel waren Marion Reijerink (2012-3), Jitske Kramer (2013-4) en Titia van der Ploeg (2014-5).

Overige genomineerden
Een eervolle vermelding was er voor genomineerde Arie Speksnijder, eigenaar van training- en adviesbureau Bridge2Learn, trainer en opleider. De overige genomineerden voor deze 2015-editie waren in alfabetische volgorde van achternaam: Anje-Marijcke van Boxtel, director coaching bij Schouten Global en coach van Team Brunel Volvo Ocean Race; Carlijn Hoogeveen, hoofd Communicatie & Management Training bij Learnit Training; Desiree Rooks, trainer, coach, consultant bij Horizon Training & Ontwikkeling; Leanne Steeghs, eigenaar van Kommaarop.nu, trainer, coach, opleider en auteur.

Over Dag van de Trainer en NOBTRA
De Trainer van het Jaar werd bekendgemaakt tijdens de Dag van de Trainer, die jaarlijks wordt georganiseerd door Uitgeverij THEMA. Dit evenement is bedoeld voor trainers, coaches, docenten, HRM-ers, loopbaancoaches, opleidingsverantwoordelijken of andere professionele begeleiders. Het jaarlijkse evenement biedt inspiratie via diverse sprekers en workshops.            
De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) bevordert en bewaakt de kwaliteit van het trainersvak in Nederland. De orde maakt zich sterk voor de erkenning, toetsing en ontwikkeling van beroepstrainers. De NOBTRA is in 2009 opgericht door zeven ervaren trainers, op initiatief van Bert van Dijk, trainer, schrijver en opleider. De NOBTRA wordt gedragen door trainers, opleiders van trainers en afnemers van trainingen. Het doel is om een groeiend netwerk van professionals samen het vak verder te laten ontwikkelen door ervaringen en kennis met elkaar te delen.

Bron: Nobtra.nl

  • Datum 25 sep 2015

Gerelateerde onderwerpen