Nieuwsoverzicht

Wie schreef de beste scriptie over coaching?

Oproep voor de NOBCO Thesisprijs 2015. De Nederlandse Orde van Beroepscoaches looft voor de zesde keer de NOBCO Thesisprijs uit voor de beste afstudeerscriptie over coaching.

Heb jij afgelopen studiejaar een afstudeerscriptie over coaching, mentoring of dergelijke begeleidingsvormen geschreven aan een Nederlandse of Vlaamse Universiteit, Hogeschool of post-HBO instelling? Meld je dan aan en maak kans op een geldprijs van 250 of 1000 euro, certificaat en publieke bekendheid bij beroepscoaches, inkopers van coachdiensten, uitgeverijen van coachboeken en onderzoekers.

In 2014 ging de prijs naar naar Ljerka Redžep (UvA) met haar gedegen thesis: ‘The Implications of Self-Kindness for the Effectiveness of Coaching: Self-Compassion Moderates the Impact of Solution- vs. Problem-Focused Coaching Questions on Action Planning’ (masterthesis, University of Amsterdam). Uit het juryrapport: Redžep beschrijft een interessant thema voor coaches. In deze studie wordt de impact vergeleken van een problem-focused en een solution-focused benadering, waarbij met name gekeken wordt naar de rol die zelfcompassie speelt in de effecten van coaching. De auteur houdt een interessant pleidooi voor het meer aandacht geven aan zelfcompassie bij coachees, wat coaches mogelijk tot denken kan aanzetten.

De thesis dient voor 1 november 2015 digitaal te zijn ingezonden. De toelatingscriteria en het aanmeldformulier zijn te vinden op de site van de NOBCO.

  • Datum 03 sep 2015

Gerelateerde onderwerpen