Nieuwsoverzicht

Vers van de pers

Bijblijven bij de ontwikkelingen op je vakgebied of op zoek naar nieuwe inspiratie? Er zijn weer veel nieuwe boeken verschenen op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. We hebben een selectie gemaakt van interessante titels.

Dyslexie

Jos Avontuur, Dyslexie bij volwassenen. Impact op studie en beroep
Paperback & gratis e-book, 112 blz., € 17,50, 9789024403554

<lees de complete inhoud van dit boek op Coachlink>

Dyslexie is een stoornis die nooit overgaat. Hoewel een dyslecticus betere taalvaardigheden kan ontwikkelen, blijft het verwerken van schriftelijke taal een moeizaam proces. Dyslexie bij volwassenen schetst in eenvoudige en begrijpelijke taal een beeld van wat dyslexie in de volwassenheid betekent.
Wil je weten of er echt sprake is van dyslexie? Of wil je begrijpen wat dyslexie precies inhoudt? Hoe kan het dat je toch nog van die rare spelfouten blijft maken? Hoe komt het dat je geen goede zinnen kunt schrijven in je verslagen? Waarom krijg je hoofdpijn bij het studeren? Waarom kun je niet snel lezen?
Dyslectische volwassenen en zeker ook coaches, docenten en andere begeleiders vinden in dit compacte boek antwoorden op de vele vragen die ze hebben.
 

Rollenspelen

Karin de Galan, Zo werken rollenspellen echt!
Paperback, 192 blz, 24,95, 9789058719799
Práten over situaties is nog veilig, maar met een rollenspel moeten deelnemers uit hun comfortzone komen en echt aan de bak. Als het goed is, voelt zo'n rollenspel net zo spannend als de praktijk. En dan zie je deelnemers ter plekke groeien en iedereen leren: de deelnemer, de tegenspeler, de groep.

Maar rollenspellen gaan soms ook met horten en stoten. Het woord alleen roept vaak al weerstand op: bij deelnemers die niet houden van 'spelen'. En bij trainers die worstelen met glazige observanten die slechte feedback geven, tegenspelers die er een potje van maken, of een groep die niet wil oefenen.

Dat is de kracht maar tegelijkertijd ook de zwakte van rollenspelen: je kunt er de mooiste leerervaringen mee bereiken, maar ze kunnen ook voor kromme tenen zorgen. Zo werken rollenspellen echt! leert je hoe je rollenspelen zo kunt voorbereiden en begeleiden dat deelnemers er maximaal profijt van trekken. Dat ze dingen leren waarvan ze nooit gedacht hadden dat ze die in zich hadden.

Dit boek helpt trainers om:
* beter te worden in hun vak door ook de kunst van rollenspelen te leren
* cases te trainen en daarmee de borging naar de praktijk van de deelnemer te garanderen
* rollenspelen beter voor te bereiden en te begeleiden.

Genadeloos
Erik Bertrand Larssen, Genadeloos. Haal het beste uit jezelf met mental training

Gebonden, 200 blz., € 24,95, isbn 9789024403295

Je kunt meer dan je denkt! Het is geen kwestie van kunnen, maar van willen. Maar je moet eerst weten wat je wilt.

Genadeloos maakt je beter. Vraag jij je af hoe je jezelf kunt verbeteren en beter kunt presteren dan je voor mogelijk hield? Dit boek gaat over het vinden van een doel, het ontwikkelen van jezelf en jezelf veranderen om je potentieel te benutten. Genadeloos helpt je te durven gaan voor je dromen.

Genadeloos vormt een tweeluik met Helweek, 7 dagen die je leven veranderen. De boeken zijn in willekeurige volgorde te lezen en vormen samen de ultieme voorbereiding op je helweek.

Krachtgericht
Ellen Nuijten, Fred Korthagen, Krachtgericht coachen. Een aanpak voor diepgaand leren en effectief functioneren

Paperback, 228 blz, 27,50, ISBN 9789462365452

Hoe kun je als coach het beste halen uit mensen? Hoe kun je ervoor zorgen dat er een duurzame ontwikkeling ontstaat waarin zij hun potentieel optimaal inzetten en hun idealen bereiken? Dit op de coachingspraktijk gerichte boek beschrijft een effectieve coachingsmethode, gericht op het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen.
In Krachtgericht coachen worden elementen uit verschillende benaderingen gecombineerd tot een aanpak die diepgaand leren en effectief functioneren bevordert. De essentie daarvan is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook de bewustwording en het aanpakken van interne belemmeringen. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd en met vele voorbeelden en oefeningen geïllustreerd.
Dit inspirerende boek vol praktische tips is geschreven voor coaches, mentoren, docenten, HR-professionals, pedagogisch en agogisch werkers en andere begeleidingsdeskundigen die de talenten en kwaliteiten van mensen willen versterken. Het boek is ook geschikt voor leidinggevenden die coachend leiding willen geven en voor studenten die opgeleid worden voor één van de genoemde beroepen.

Supervisie
Willemine Regouin, Erik de Haan, Supervisie. Gids voor supervisanten
Paperback, 120 blz., 21,95, ISBN 9789023254034

Het handboek 'Supervisie' biedt een didactische methode, die professionals in helpende beroepen in staat stelt om inzichten en ervaringen om te zetten in een grotere beroepsbekwaamheid. Het benadert theorie, methodes en praktijk vanuit het perspectief van de supervisant, en geeft antwoord op vragen als: Wat is supervisie? Hoe werkt het? Wat heb je eraan?

In deze 8e editie is er meer aandacht voor de kwetsbaarheid van supervisanten, vindt u een voorbeeld van een raamcontract en bekijken we voor- en nadelen van nieuw leermateriaal, zoals opnames. De hoofdlijnen van het gedachtegoed van de overleden hoofdauteur Willemine Regouin vormen nog altijd de basis van dit succesvolle (studie)boek maar zijn wel geactualiseerd naar aanleiding van nieuwe literatuur.

Verhoeven

Ardiënne Verhoeven, Onboarding. Blijvend succes van nieuwe medewerkers
Paperback & gratis e-book, 116 blz., € 20,00, ISBN 9789024403486

Organisaties zijn gebaat bij nieuwe medewerkers die snel operationeel zijn, die gemotiveerd zijn en zich verbinden aan de organisatie.
Effectieve onboarding vertaalt de organisatiedoelen naar doelen voor werknemers. Dit zorgt ervoor dat nieuwkomers sneller hun netwerk opbouwen en beter weten wat er van hen wordt verwacht. Ze voelen zich betrokken en komen tot goede prestaties.
Dit boek geeft iedereen die een nieuwe medewerker in zijn organisatie of team krijgt handvatten voor onboarding. Het gaat in op de belangrijkste concepten om nieuwkomers succesvol aan boord te krijgen en te behouden voor de organisatie.
Slidin’book. Lees, kijk, leer. Meer!
Als professional wil je op een efficiënte manier relevante vakkennis opdoen. In dit boek krijg je via bondige slides een snel beeld van het onderwerp. En kun je daarnaast doorlezen wanneer je meer inhoudelijke diepgang zoekt. Of je leest en versnelt door het bekijken van de slides.

  • Datum 11 mei 2015

Gerelateerde onderwerpen