Nieuwsoverzicht

Documentaire over coaching haalt veel geld op via crowdfunding

'Coaching', een Belgische documentaire in de maak, heeft via crowdfunding 112.000 euro weten in te zamelen. Nog nooit wist een film in Europa zoveel geld in te zamelen via Indiegogo. Dit geeft lichaamstaalexpert Patryk Wezowski de kans om een film te maken, die wereldwijd kan worden verspreid.

‘De documentaire toont hoe het leven van mensen kan transformeren door middel van coaching’, legt Wezowski uit, die samen met zijn vrouw Kasia het Centrum voor Lichaamstaal oprichtte en zakenmannen coacht. ‘We hopen dat de documentaire mensen kan inspireren om ook een coach onder de arm te nemen en hen te laten helpen. Zo kunnen ze dan nieuwe relaties opbouwen, hun business ombouwen tot een succesvolle zaak.’

Ook zijn eigen leven is veranderd door coaching, zo vertelt hij. ‘Door een gehoorstoornis kon ik als kind moeilijk verstaan wat andere mensen zeiden. Door coaching ging ik dat niet als een handicap, maar als een gave beschouwen. En zo werd ik uiteindelijk een topexpert in lichaamstaal.’

Wezowski werkt enkele jaren geleden kort mee aan een documentaire over stress. Dat bracht hem op het idee om een volledige film te maken over coaching. Die zal hij samen met zijn vrouw zelf regisseren en produceren, in samenwerking met Betsy Chasse, bekend van documentaires als ‘What The Bleep Do We Know’. ‘Met de trailer die Chasse maakte is onze crowdfundingcampagne een groot succes geworden.’ De film wist 112.000 euro in te zamelen. Met geld van investeerders staat het budget voor de film momenteel op 240.000 euro.

De crowdfundingcampagne loopt tot woensdag 11 maart op Indiegogo. In september beginnen de opnames van de film, die over twee à drie jaar wereldwijd moet uitkomen.

Op deze website vind je meer informatie over de film en kun je de trailer bekijken.

Bron: De Morgen

  • Datum 10 mrt 2015

Gerelateerde onderwerpen