Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 18!

In december verschijnt de achttiende editie van het Coachlink Magazine met het thema Patronen. Coachlink Magazine is een magazine voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema patronen. Patronen zijn er altijd en overal; elk individu heeft gewoontes, overtuigingen die we van jongs af aan opbouwen. Het zijn onze houvasten, ze helpen ons te overleven. Maar ze kunnen ook tegen ons werken, want ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Ook binnen families vinden we patronen, die van ouder op kind overgaan – en hoe moeilijk kan het zijn om je daar aan te ontworstelen. Of moet je dat helemaal niet willen? En ook je werk – je team, je organisatie – wordt gekenmerkt door patronen, terugkerende elementen, vaste gebruiken, die structuur geven en zorgen voor voorspelbaarheid, maar die ook gekmakend kunnen werken.

In coaching staan die patronen vaak centraal. Als coach help je je coachee om vaste gewoontes te veranderen zodat hij niet overwerkt raakt. Als systemisch coach doe je opstellingen om familie- en andere systemen te onderzoeken. Wellicht maak je gebruik van elementen uit de schematherapie om je coachee te helpen anders te denken, voelen en doen. En welke patronen heb je zelf doorbroken of welke koester je omdat ze je veel brengen?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan individuen of teams die je hebt begeleid. Hoe leer je mensen omgaan met (on)gezonde gewoontes of met het systeem dat hun familie is. En hoe doorbreek je patronen in teams?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.

Mail je bijdrage uiterlijk 15 september 2022 naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

>> Inspiratie nodig? Blader hier door alle voorgaande edities van het Coachlink Magazine

Beeld: Omar Flores/Unsplash