Nieuwsoverzicht

Coachtalent van het jaar 2022 bekend!

En de winnaar is ... Heleen de Wit! Na een spannende finale is op 4 april de winnaar van Coachtalent van het jaar 2022 bekendgemaakt. Heleen de Wit wist de jury te overtuigen en krijgt naast de titel ‘Coachtalent van het jaar’ ook een aantal mooie prijzen, waaronder de fameuze Gouden Tissuebox. 

Coachtalent van het jaar is een initiatief van Coachlink Academy, een kennisplatform voor coaches en onderdeel van Boom Uitgevers. Coaches kunnen zichzelf opgeven als ze voldoen aan de voorwaarden die worden gesteld: onder andere maximaal vier jaar coachervaring én uiteraard de juiste kwalificaties. Doel van deze verkiezing is om Coachtalent in de spotlights te zetten en zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het coachvak. 

Drie rondes
Na het aanmelden komt het op de coaches zelf neer: stemmen vergaren! In deze ronde is het belangrijk om een eigen netwerk te hebben en te gebruiken. De tien coaches met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Zij presenteren zichzelf via een video-opname met een pitch en een geanonimiseerde coachsessie. Dit wordt beoordeeld door de jury en de beste drie gaan door naar de finale. Dit jaar zijn dat Anne Loeffen, Nienke van Ree en Heleen de Wit. Zij houden een coachingsgesprek met een acteur voor de jury.

De jury
Ook dit jaar is er een jury samengesteld met jarenlange ervaring op het gebied van coaching en ondernemerschap; Anne de Jong, oprichtster van NONONS als voorzitter, David de Kock van 365 dagen succesvol, Marloes van Beersum, uitgever coaching bij Boom Uitgevers en Wouter Metz, de winnaar van 2021 beoordelen de kandidaten.

De finale
Tijdens de finale let de jury op een aantal onderdelen, waaronder contracteren, reflectie, de take-aways voor de coachee, de goede vraag stellen en de juiste laag raken. Uit het juryrapport:

“Als (heel) jonge coach heeft Heleen indruk weten te maken op de jury. Ze was heel nieuwsgierig, vroeg stevig door en contracteerde goed. Je reflectie was super; lerend, een grote lach en een helder beeld van wat beter had gekund, maar ook van wat goed ging.”

Prijzenpakket voor de winnaar
Heleen ontvangt de Top 10 coachingsboeken van Uitgeverij Boom, een jaarabonnement op Coachfinder, een online opleiding naar keuze bij coachingsinstituut NONONS én een abonnement op de trainingen van de coachgoeroes van 365 dagen succesvol. Last but not least is ze de trotse bezitter van De Gouden Tissuebox! De andere finalisten ontvangen ook een mooi prijzenpakket. Coachtalent van het jaar wordt gesponsord door NONONS, Business Tribe, Coachfinder, NOBCO en Coachlink.

  • Datum 04 apr 2022

Gerelateerde onderwerpen