Nieuwsoverzicht

Schrijf je mee aan Coachlink Magazine 17?

In juni verschijnt de zeventiende editie van het Coachlink Magazine met het thema Schaamte. Coachlink Magazine is een magazine voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema schaamte. Schaamte is een emotie die te maken heeft met het afwijken van de eigen normen of normen van anderen. We kennen het allemaal wel, je wordt rood – zelfs nu nog, weken of misschien wel jaren later – als je terugdenkt aan die ene gebeurtenis, dat moment waarop je iets deed waarvoor je wel door de grond kon zakken. Je schaamde je, en nu nog steeds.

In haar TED Talk ‘Listening to shame’ zegt Brené Brown iets moois hierover: ‘Als we onze weg naar elkaar willen terugvinden, moeten we empathie begrijpen en kennen, want empathie is het tegengif voor schaamte. Als je schaamte in een petrischaaltje legt, dan heeft het drie dingen nodig om exponentieel te groeien: verborgenheid, stilte en beoordeling. Als je dezelfde hoeveelheid schaamte onder empathie bedelft, kan ze niet overleven. De twee krachtigste woorden als we het moeilijk hebben: ik ook.’

Je kunt schaamte ook tot kracht maken, het kan een drijfveer zijn om dingen te veranderen. Maar is het niet ook een oproep om jezelf met meer compassie en aanvaarding te beschouwen? Om je kwetsbaarheid te tonen? Fouten te mogen maken? Hoe ga jij om met je eigen schaamte, en hoe help je coachees daarbij? Is het een emotie die jou geholpen heeft? En is het niet ook eens fijn om lekker schaamteloos te zijn?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan individuen of teams die je hebt begeleid. Hoe leer je mensen omgaan met hun imperfecties, hoe laat je schaamte een motor zijn voor verandering. En hoe kunnen mensen ook in teams hun kwetsbaarheid tonen?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.
  • Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn!

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze vóór 1 maart 2022 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

 

Beeld: tabitha turner via Unsplash. 

  • Datum 22 dec 2021

Gerelateerde onderwerpen