Nieuwsoverzicht

15-19 november: Week van de werkstress

Het is deze week de Week van de Werkstress. Het centrale thema dit jaar is: mentaal sterk! Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht.

Mentale kracht gaat niet alleen over reageren, maar ook over goed voorbereid zijn op (dreigende) stress of tegenslag. Een mentaal sterke organisatie houdt zich staande in wisselende en stressvolle omstandigheden.

Het vermogen om goed om te gaan met (dreigende) stress en tegenslag is een belangrijke factor bij werkstress. Door de coronacrisis werd meer dan ooit een beroep gedaan op de mentale kracht van individuele werknemers en organisaties. Alleen door jezelf (als persoon of organisatie) en de beschikbare hulpbronnen goed te kennen, weet je hoeveel gewicht je aankunt. Behandel mentale kracht als een spier die je moet ontwikkelen, onderhouden en op zijn tijd ook rust moet gunnen. Als mentaal sterke organisatie ben je voorbereid op veranderingen, stress en tegenslag. Daar kun je gericht aan werken: door het werk slim te organiseren, door te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding, door persoonlijke & professionele ontwikkeling te stimuleren.

De week wordt georganiseerd door OVAL, dat de krachten bundelt van dienstverleners die actief zijn op het gebied van vitaliteit, activering en loopbaan. 

Meer informatie over de week en de activiteiten.

Op Coachlink vind je natuurlijk ook veel informatie over stress, maar ook over mentale kracht

  • Datum 15 nov 2021

Gerelateerde onderwerpen