Nieuwsoverzicht

Nomineer voor de NOBCO Quality Award

In 2020 won Marijke Lingsma de NOBCO Quality Award (NQA). Met deze prijs wil NOBCO personen en organisaties eren die op een buitengewone manier hebben bijgedragen aan de professionalisering van het coachvak. Je kunt nu iemand nomineren voor de NQA van 2021!

Sinds 2016 reikt de NOBCO elk jaar de Quality Award uit. Dit doen ze aan een persoon of organisatie die op een buitengewone manier bijdraagt aan de professionalisering van het coachvak. Betrokken, bevlogen mensen die een tijd, energie en ideeën stoppen in onderzoek, coaching meer zichtbaar laten zijn en/of kwaliteit inzichtelijk maken.
Zij verdienen erkenning, om in de spotlights te staan en te worden beloond voor hun prestatie.

NQA is een beloning voor iemands inspanningen met betrekking tot het coachwerkveld; ze jaagt kwaliteit aan en geeft een kwaliteitsimpuls aan de markt; werkt inspirerend voor mensen die actief zijn in de coachprofessie.

Criteria zijn (alle criteria hebben evenveel gewicht):

  • Bijdrage aan/voor coaches
  • Bijdrage aan/voor de branche (zichtbaarheid)
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van het vak/ innovatie
  • Wetenschappelijke bijdrage
  • Overige bijdrage (bijvoorbeeld: vrijwilligers, naar coachees, in buitenland,…)

Een kandidaat kan worden voorgedragen door het sturen van een aanbevelingsbrief naar info@nobco.nl. In de aanbeveling staat een zorgvuldige motivatie, aan de hand van vijf criteria, die de kandidatuur ondersteunt.

Meer informatie vind je op de site van de NOBCO.

 

Foto: Jason Dent via Unsplash

  • Datum 10 sep 2021

Gerelateerde onderwerpen