Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 16 over Aandacht

In december verschijnt de zestiende editie van het Coachlink Magazine met het thema Aandacht. Coachlink Magazine is een online magazine voor en door coaches. Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Aandacht. 

‘Aandacht maakt alles mooier’, zo wil een groot meubelwarenhuis ons doen geloven. En misschien hebben ze daar ook wel gelijk in. Want hoe mooi is het om iets uit niets te zien ontstaan, om je heel bewust te zijn van de wereld om je heen, om niet te multitasken, om meer rust en creativiteit in je dagelijks leven toe te laten. Maar vaak hebben we de rust niet, zijn we bang om dingen te missen, hebben we het idee dat het ergens anders leuker is. Als coach heb je als het goed is de volle aandacht voor je coachee, misschien maak je gebruik van mindfulness, trek je je dagelijks terug op een kussentje voor een meditatie. Aandacht komt in vormen en maten. Hoe blijf je zelf aandachtig en wat brengt het je? Hoe help je je coachees met het terugbrengen van aandacht in hun leven? Hoe blijf je present als je een team coacht?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan individuen of teams die je hebt begeleid. Op wat voor manieren kun je mensen coachen naar meer aandacht en hoe zorg je voor minder FOMO (fear of missing out)?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.
  • Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn!

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze uiterlijk 22 september 2021 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

 

Beeld: David Brooke Martin via Unsplash.