Nieuwsoverzicht

Terugkijken: boeklancering Kwetsbaarheid als kompas

Op 28 april vierden we de verschijning van Kwetsbaarheid als kompas. Tijdens een online webinar vertelde Marijke Leysover haar schrijfproces en de inhoud van de verhalen uit haar boek.

In Kwetsbaarheid als kompas van Marijke Leys krijg je inspiratie aan de hand van 3 verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Je ziet hoe iemand contact kan maken met de wortels van de kwetsbaarheid, er mildheid voor ontwikkelt en het aandurft om erover in verbinding te gaan met anderen zoals een collega, een vader of moeder, een partner. Je leest hoe mensen net genoeg terugkijken naar hun geschiedenis, om dan beter vooruit te kunnen. Marijke gaat ook haar eigen patronen als hulpverlener niet uit de weg. Met mildheid en begrip voor haar eigen wortels bekijkt ze haar werk.

Tijdens het online webinar liet Marijke ons meegenieten van het schrijfproces en de inhoud van de verhalen. Lieve Scheepers van www.plateau.space was de gastvrouw die de avond in goede banen leidde. Wim Cops (www.almadelagrimas.com) verzorgde de muzikale omlijsting. Er kwamen ook enkele gasten meevieren: Marloes Van Beersum, de verantwoordelijke uitgever en Judith Budde (www.hetbalkon.nl) als Voice Dialogue compagnon de route. Anje Claeys (www.anjeclaeys.be) die de mooie tekeningen maakte voor het boek en Riet Fiddelaers-Jaspers (www.omgaan-met-verlies.nl) die het woord vooraf schreef, waren er ook bij. Marijke las voor en vertelde over hoe kwetsbaarheid een kompas is in haar leven en praktijk.

> Kijk de boeklancering terug op YouTube