Nieuwsoverzicht

Marijke Lingsma winnaar NOBCO Quality Award 2020

De NOBCO heeft Marijke Lingsma uitgeroepen tot winnaar van de NOBCO Quality Award 2020. Met deze prijs wil de beroepsorganisatie mensen en organisaties eren die op een buitengewone manier hebben bijgedragen aan de professionalisering van het coachvak.

Marijke Lingsma is volgens de NOBCO een toonaangevende professional op het gebied van coaching. Door middel van talloze publicaties heeft zij, in samenwerking met anderen, het coachvak in Nederland op de kaart gezet en bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van dat vak. Haar kracht ligt in het vertalen van theoretische inzichten en modellen uit de pedagogiek en psychologie naar de praktijk en het aanreiken van praktische instrumenten. Op 15 januari kreeg zij de prijs overhandigd door Marieke Jellema (voorzitter NOBCO) en Alexander Vreede (NQA winnaar 2019). Lingsma reageerde ontroerd op de mooie woorden die voorafgingen aan de onderscheiding. Deze award is een kroon op haar missie om een brug te slaan tussen theorie en praktijk en verantwoord coachen, aldus Lingsma.

Innovatief en inspirerend

Bij het schrijven van haar boeken beweegt Lingsma steeds mee met nieuwe ontwikkelingen, zowel op het theoretische als op het maatschappelijke vlak. Haar innovatieve houding blijkt ook uit het feit dat ze driemaal heeft bijgedragen aan de totstandkoming van een kwalitatief hoogwaardige organisatie gericht op de opleiding van coaches en de ontwikkeling van professionele kaders en praktische tools. Zelf is ze een ervaren coach en opleider van coaches. Talloze coaches hebben voor de kwaliteit van hun werk veel te danken aan deze inspirerende en vakbekwame professional.

Onder andere door het uitbrengen van de Coachingskalender heeft Lingsma op een ontspannen en relativerende wijze bijgedragen aan de bekendheid van coaching in Nederland. amenvattend ziet de jury, bestaande uit Fred Korthagen, Yvonne Burger en Alexander Vreede, Marijke Lingsma als één van de grondleggers van het coachvak, die nog steeds een rolmodel is als het gaat om coaching en innoveren. Haar grote kwaliteiten en bijdragen aan het vak van coach maken haar een waardige ontvanger van NOBCO Quality Award.

Op Coachlink is veel werk van Marijke Lingsma te vinden, waaronder Aan de slag met teamcoaching. Of lees bijvoorbeeld een interview met haar over teamcoaching. 

 

  • Datum 18 jan 2021

Gerelateerde onderwerpen