Nieuwsoverzicht

Coachtalent van het jaar bekend!

Wouter Metz is tijdens de prijsuitreiking op 4 november uitgeroepen tot coachtalent van het jaar. 

De weg naar de finale
In ronde 1 hebben zich maar liefst 46 coachtalenten aangemeld. Zij dachten op basis van de eisen die de jury stelde, kans te maken op de titel Coachtalent van het jaar. Zij gingen door naar ronde 2, waarin ze hun coachees en achterban moesten oproepen om hun stem uit te brengen. In totaal zijn er 5445 stemmen uitgebracht. Dit leidde tot een top 11 (met een gedeelde tiende plaats). Om mee te doen aan de beoordeling in ronde 3 hebben de 11 coaches met meeste stemmen een pitch opgenomen en een gefilmde impressie van een coachgesprek ingestuurd. Ook hebben ze twee coachees schriftelijk laten reflecteren op hun coachervaring aan de hand van een aantal standaard vragen. Toen was het de beurt aan de jury, bestaande uit Anne de Jong, Tim Theeboom, David de Kock en Marloes van Beersum. De jury heeft al deze inzendingen beoordeeld en besproken en heeft hieruit drie finalisten geselecteerd: Wouter Metz, Yanne Eijkenboom en Johan van Tiel.

De finale
De finale vond plaats op vrijdag 30 oktober. Daarin hebben de coaches in een live gevoerd coachgesprek laten zien waar ze voor staan. Dit gesprek werd gevolgd door een korte persoonlijke reflectie door coach en ook door de coachee, die vertelde wat hij mee naar huis nam van het gesprek. Vervolgens hebben de juryleden hun feedback gedeeld met de coaches. Aan het eind van deze dag en een flinke discussie later is daar de winnaar uitgekomen. 

De top 3
De jury heeft de top 3 van Coachtalent van het jaar als volgt bepaald: 

  1. Wouter Metz
  2. Yanne Eijkenboom
  3. Johan van Tiel

Dit betekent dat Wouter Metz winnaar is van: een meter coachingsboeken van Boom uitgevers Amsterdam, een opleiding naar keuze bij Coachinstituut Nonons, een jaar lang toegang tot de 365 Business Tribe van de coachgoeroes van 365 Dagen Succesvol, exposure via Coachlink en Coachlink Academy en uiteraard: dé Gouden Tissuebox! 

Deze verkiezing is mede mogelijk gemaakt door: Coachfinder, Coach Circle, NONONS, Tijdschrift voor coaching, LvsC, Gingermood en Noloc. 

Meer informatie vindj op de site van Coachlink Academy

  • Datum 04 nov 2020

Gerelateerde onderwerpen