Nieuwsoverzicht

Leren van werkgeluk

In het recent verschenen Handboek werkgeluk, Een praktische toolbox voor leidinggevenden, hr-professionals en coaches laten niet minder dan 26 experts hun licht schjinen over het onderwerp werkgeluk. In deze tijden van stress door corona een actueler onderwerp dan ooit. 

Niet alleen de onzekerheid, maar ook een verstoorde werk-privébalans door het vele thuiswerken en vele Zoom- en Teammeetings, hebben er bij veel werkenden in gehakt. Tijd dus voor organisaties, leidinggevende, coaches en werkenden zelf om werk te maken van werkgeluk.

Het boek valt uiteen in drie delen en biedt voor al deze verschillende lezers wat wils: 

  • Gelukkig Organiseren: wat kun je als bestuurder, hr-professional of coach doen om werkgeluk mogelijk te maken binnen jouw organisatie?
  • Gelukkig Leidinggeven: wat kun je als leidinggevende doen om werkgeluk te faciliteren binnen jouw team en organisatie?
  • Gelukkig Werken: wat kun je als medewerker zelf doen om (meer) werkgeluk te ervaren binnen je eigen werk?

(Werk)geluksdeskundige en psycholoog Ad Bergsma is een van de samenstellers/eindredacteuren van het boek. Hij schreef een blog over wat hij leerde uit het werken aan het boek. In dit blog lees je wat hij leerde van het laatste deel, Gelukkig Werken, dat gaat over werken aan individueel werkgeluk. Daarin staan bijdragen van onder andere Sabine Wanmaker en Elke Geraerts en Matthijs Steeneveld. De onderwerpen die langskomen zijn onder andere jobcrafting, vertrouwen op je intuïtie en zombie- en zinzones. 

Nieuwsgierig naar meer? De complete inhoud van het boek is in de kennisbank te vinden. 

  • Datum 27 jul 2020

Gerelateerde onderwerpen