Nieuwsoverzicht

Maak kans op de NOBCO Thesisprijs 2021

NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaches, reikt tweejaarlijks de Thesisprijs uit voor de beste afstudeerscriptie over coaching. De Thesisprijs bestaat uit een geldprijs en certificaat om inspirerend onderzoek naar coaching en mentoring in Nederland aan te moedigen. 

Heb jij in de studieperiode van september 2019 tot september 2021 een afstudeerscriptie over coaching, mentoring of dergelijke begeleidingsvormen geschreven (aan een Nederlandse of Belgische Universiteit, Hogeschool of post-HBO instelling of als Nederlandse student aan een buitenlandse universiteit? Of ben je daar op dit moment aan bezig en rond je die af in studiejaar 2020-2021? 

Meld je dan aan en maak kans op een geldprijs tussen de 250 en 1000 euro, een certificaat en publieke bekendheid bij beroepscoaches, inkopers van coachdiensten, uitgeverijen van coachboeken en onderzoekers.

De thesis dient als hoofdonderwerp coaching, mentoring of navenante begeleidingsvormen te hebben. Eigen empirisch onderzoek geniet in principe de voorkeur, maar goed gedocumenteerde casestudies of meta-analyses komen ook in aanmerking. Het kan zowel een master- als een bachelor-thesis betreffen, afgerond tussen 1 september 2019 en 1 september 2021 door een student aan een Nederlandse of Belgische Universiteit, Hogeschool of post-HBO of een Nederlandse student aan een buitenlandse universiteit. Co-producties van twee of drie studenten zijn toegestaan. De thesis dient in het Nederlands of Engels te zijn geschreven en door de onderwijsinstelling met een voldoende te zijn gehonoreerd.

De NOBCO Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) maakt uit de ingezonden theses een eerste selectie. De Thesisprijsjury stelt vervolgens hieruit een shortlist van drie genomineerden samen en kiest uit deze de winnaar.

Er is een prijzenpot van totaal € 1.500,- die door de jury naar keuze wordt verdeeld onder maximaal 3 winnaars. De winnaars ontvangen tevens een certificaat.

De thesis dient voor 1 oktober 2021 digitaal te zijn ingezonden. Check de criteria voor toelating en aanmelding op www.nobco.nl/onderzoek/thesisprijs.

  • Datum 01 jul 2020

Gerelateerde onderwerpen