Nieuwsoverzicht

Eén week thuiswerken: tijd voor een waarderende e-valuatie

Nu we de eerste week van massaal thuiswerken er bijna op hebben zitten, deelt positief psycholoog en trainer Matthijs Steeneveld een korte werkvorm om te evalueren met je team. Hoe ging het thuiswerken, hoe waren de online meetings? En wat kunnen we volgende week verbeteren om effectiever te werken, met meer werkplezier en balans voor werk en privé?

Door het coronavirus zien de dagelijkse werkzaamheden van veel mensen er ineens heel anders uit. Meetings vinden niet meer face to face plaats, maar via middelen als Skype, Teams en Zoom. Er wordt weleens (vaak) gezegd dat veranderen van gedrag heel moeilijk is, maar de afgelopen week hebben we overal kunnen zien hoe veerkrachtig mensen zijn en hoe snel ze kunnen veranderen - als het moet.

Dat betekent niet dat dat online samenwerken of in je eentje thuiswerken meteen van een leien dakje gaat of dat het makkelijk is. Matthijs Steeneveld ontwikkelde een werkvorm  om die samenwerking te evalueren, gebaseerd op zijn volgende maand te verschijnen boek Appreciative Inquiry. Je vindt de blog hier op Coachlink. En ook buiten crisistijden kun je deze werkvorm natuurlijk goed gebruiken in bijvoorbeeld teamcoaching. 

Beeld: Headway via Unsplash

  • Datum 19 mrt 2020

Gerelateerde onderwerpen