Nieuwsoverzicht

Door de bomen het bos zien: een goede coach vinden

Een goede coach kent haar beperkingen en weet wanneer ze moet doorverwijzen. Maar hoe vind je nou een goede coach? 

Kritisch blijven Diploma’s en keurmerken checken. In elk geval zolang coach nog geen beschermd beroep is en er niet één database van alle gecertificeerde coaches bestaat. Dat is de conclusie van een artikel op evajinek.nl over hoe je een keuze maakt uit de ruim zestigduizend coaches die er zijn. Een gegeven dat de media kennelijk nogal bezighoudt de afgelopen tijd. Los van de keurmerken is bij het kiezen van de juiste coach voor jou ook het luisteren naar je gevoel belangrijk. Het moet immers klikken tussen coach en coachee, anders lukt het niet je open te stellen en dan is het coachtraject gedoemd te mislukken.

En bovenal: vergeet het gezonde verstand niet. 'Van veel burn-outoplossingen denk ik: if it sounds too good to be true, it probably is,' zegt psychiater Vinkers. 'We zijn, denk ik, echt te weinig kritisch.'

Aan het woord in dit artikel komen Marieke Bendeler van St!R, psychiater en stressonderzoeker Christiaan Vinkers, Miriam Oude Wolbers van de NOBCO en Thijs Out van Coachfiner. 

Meer lezen op: www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5045581/coach-vinden-keurmerk-klacht-coaching

  • Datum 10 mrt 2020

Gerelateerde onderwerpen