Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 13

In mei verschijnt de dertiende editie van het Coachlink Magazine met het thema Druk. Coachlink Magazine is een tijdschrift voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Druk. Het is zo’n beetje het standaard antwoord geworden op de vraag hoe het met je gaat: ‘Goed ja, druk.’ Het lijkt bijna alsof je niet meer meetelt als je niet voortdurend bezig bent of in elk geval de druk ervaart om te doen alsof. Overspannenheid en burn-out lijken aan de orde van de dag. Hoe voorkom je dat je opgebrand raakt?

We lijken met ons allen in een voortdurende staat van FOMO te verkeren: fear of missing out, bang als we zijn om dingen te missen. Gelukkig zijn er ook mensen die dit hebben weten te keren naar JOMO: joy of missing out, even alles loslaten (offline gaan), en lekker voor je uitstaren.
Hoe help je je coachees bij het bewaken van hun werk-privébalans? Hoe help je ze relativeren en inzien dat het allemaal niet zo perfect hoeft? Hoe zorg je voor adempauzes in je eigen – ongetwijfeld drukke – bestaan?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan individuen of teams die je hebt begeleid. Is druk zijn een gegeven, of kun je ervoor kiezen om het niet te voelen? Hoeveel druk je jezelf eigenlijk op om bijvoorbeeld een goede coach/ideale werknemer/perfecte partner te zijn?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze vóór 1 maart 2020 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

 

Beeld: Tim Goedhart via Unsplash

  • Datum 17 dec 2019

Gerelateerde onderwerpen