Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 12

In november verschijnt de twaalfde editie van het Coachlink Magazine met het thema Zelf. Coachlink Magazine is een tijdschrift voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Zelf. ‘Wees jezelf, er zijn al zo veel anderen’, zei Loesje. En Jan Remmerswaal zegt in zijn nieuwste boek Rijker coachen het volgende: Hoe meer je als coach handelt vanuit je eigen bestaansniveau, hoe authentieker je bent. Dit houdt in dat er overeenstemming is tussen wat je zegt en wat je doet. Ook het eeuwenoude Griekse ideaal ‘ken u zelf’ is van belang voor coaches. Denk bij zelfkennis aan zicht op je eigen levensthema’s, je eigen behoeften aan erkenning, je eigen valkuilen en allergieën, je eigen weerstanden, je eigen gevoeligheid voor kritiek, enzovoort.

Hoe zorg jij ervoor dat je als coach authentiek bent en hoe helpt dat je in je coaching? Of zijn er momenten waarop je juist niet het achterste van je tong moet laten zien? Kun je het leren, authentiek zijn? En wat gebeurt er als je je authenticiteit verliest? En als het gaat om je coachees: hoe help je hen dichter bij zichzelf te komen, hoe help je ze op zo’n manier in leven en werk te staan die het best bij hen past, zeker in een wereld waarin het lijkt alsof we steeds meer voor de bühne doen?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan individuen of teams die je hebt begeleid. Het is mooi als je jezelf kunt zijn, maar wat zijn de schaduwkanten? En hoe gestrest kun je eigenlijk worden van het zoeken naar jezelf? En hoe zit het met zelfhulp; kun je jezelf coachen, of is daar altijd hulp van buitenaf bij nodig? 
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze vóór 15 september 2019 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

Beeld: Andre Mouton via Unsplash

  • Datum 26 jun 2019

Gerelateerde onderwerpen