Nieuwsoverzicht

Yvonne Burger wint NOBCO Quality Award 2019

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) heeft Prof. Dr. Yvonne Burger (coach, organisatieadviseur en hoogleraar aan de VU) uitgeroepen tot winnaar van de NOBCO Quality Award 2019. Met deze prijs wil de NOBCO personen of organisaties eren die op een buitengewone manier hebben bijgedragen aan de professionalisering van het coachvak.

Yvonne Burger is al vele jaren een actieve ambassadeur van het coachvak. Ze werkt op het snijvlak van praktijk en wetenschap, en ze stimuleert en faciliteert wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld naar de effectiviteit van (executive) coaching. Ook schrijft ze regelmatig boeken en artikelen over coaching.

Meerwaarde

Volgens de jury van de NOBCO weet Yvonne Burger de meerwaarde van coaching actief onder de aandacht te brengen, zowel binnen als buiten de directe coachbranche. Daarnaast zet ze haar invloed ook ‘achter de schermen’ in door haar rol in diverse adviesraden, raden van toezicht en als executive coach. De jury is van mening dat Yvonne Burger coaching uitdraagt op een manier die geheel in het verlengde ligt van de visie van de NOBCO.

 

Bron: NOBCO
Foto: rawpixel via Unsplash

 

  • Datum 21 jan 2019

Gerelateerde onderwerpen