Nieuwsoverzicht

Nieuwe opleiding en masterclass over werkgeluk

De Fontys Hogeschool biedt vanaf 22 februari in Eindhoven de masterclass Werkgeluk en de opleiding Werkgelukdeskundige aan. Beide worden gegeven in samenwerking met Erasmus Happiness Economics Research Organisation en het Happiness Bureau. In de opleiding en de masterclass staat de vraag centraal hoe de betrokkenheid en het werkgeluk van medewerkers kan worden vergroot.

De opleiding tot Werkgelukdeskundige biedt een theoretische basis over werkgeluk en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Deelnemers leren hoe medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast, en hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(re) organisatie te worden. De opleiding richt zich op professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van werkgeluk, hun expertise over gelukkig werken willen vergroten, en tools, systemen en andere interventies kunnen implementeren waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd.

De Masterclass Werkgeluk biedt kennis over werkgeluk en praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Deelnemers krijgen inzicht in wat werkgeluk inhoudt, waarom het belangrijk is, zowel voor de individuele medewerker als voor de organisatie, en hoe het werkgeluk in organisaties vergroot kan worden. De masterclass is bedoeld voor managers, ondernemers en beleidsmedewerkers die een overzicht willen hebben van wat werkgeluk inhoudt, waarom het belangrijk is, zowel voor de individuele medewerker als voor de organisatie, en hoe het werkgeluk in organisaties vergroot kan worden.

Op de site van Fontys vind je meer informatie. Meer over geluk en werkgeluk vind je in de kennisbank van Coachlink.