Nieuwsoverzicht

Doe mee aan het tweejaarlijkse onderzoek naar de coachbranche

Coaches kunnen meehelpen om meer inzicht te geven in de Nederlandse coachmarkt. 

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is  gestart met de NOBCO-benchmarkinventarisatie 2018. In 2016 heeft de NOBCO voor het eerst een benchmarkinventarisatie gehouden om meer inzicht te krijgen in de samenstelling van de coachbranche. De resultaten van deze benchmark zijn vervolgens door diverse mediaorganisaties gepubliceerd en nu nog wordt er regelmatig verwezen naar deze cijfers. De factsheet uit 2016 is te bekijken op de site van de NOBCO.

Doe mee!

Ben je coach? Dan kun je meehelpen om meer inzicht krijgen in de ontwikkelingen binnen de coachbranche en hoe de coachbranche is samengesteld. In de inventarisatie wordt onder andere gekeken naar de achtergrond, opleidingen en werkwijze van coaches, het gebruik van coachmethodieken, de opzet van coachtrajecten (vormgeving, looptijd, aantal sessies), het type veelvoorkomende coachvragen, type doelgroepen, tarifering van coachdiensten en vele andere kerncijfers.

Coaches die niet zijn aangesloten bij de NOBCO kunnen deze vragenlijst invullen. NOBCO-coaches ontvangen een e-mail met persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan deze benchmark. Of zij kunnen deze vragenlijst invullen. 

  • Datum 12 jan 2018

Gerelateerde onderwerpen