Nieuwsoverzicht

Beste scriptie over coaching gezocht voor NOBCO-thesisprijs

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches looft voor de zevende keer de NOBCO Thesisprijs uit voor de beste afstudeerscriptie over coaching.

Heb jij afgelopen studieperiode van september 2015 tot september 2017 een afstudeerscriptie over coaching, mentoring of dergelijke begeleidingsvormen geschreven aan een Nederlandse of Vlaamse Universiteit, Hogeschool of post-HBO instelling? Meld je dan aan en maak kans op een geldprijs van 250 of 1000 euro, certificaat en publieke bekendheid bij beroepscoaches, inkopers van coachdiensten, uitgeverijen van coachboeken en onderzoekers. 

De thesis dient als hoofdonderwerp coaching, mentoring of navenante begeleidingsvormen te hebben. Eigen empirisch onderzoek geniet in principe de voorkeur, maar goed gedocumenteerde casestudy's of meta-analyses komen ook in aanmerking.

De NOBCO Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) maakt uit de ingezonden theses een eerste selectie (longlist). De Thesisprijsjury stelt vervolgens hieruit een shortlist van drie genomineerden samen en kiest uit deze de winnaar. De jury van deskundigen uit het veld en de wetenschap bestaat uit:

  • Prof. Dr. Karen van Dam (Hoogleraar Open Universiteit en juryvoorzitter)
  • Dr. Rendel de Jong (Onderzoeker Universiteit Utrecht en lid CWO)
  • Charlotte van den Wall Bake (Voorzitter NOBCO)
  • Drs. Heleen Hordijk (Directeur Europees Instituut de Baak en gastjurylid)

De prijzen worden uitgereikt op de Landelijke NOBCO Bijeenkomst ‘Onderzoek en Coaching’ die plaatsvindt op 30 november 2017.

De thesis dient voor 10 oktober 2017 digitaal te zijn ingezonden. De toelatingscriteria en het aanmeldformulier vind je op www.nobco.nl/kenniscentrum/thesisprijs.