Nieuwsoverzicht

Trainer van het jaar 2017-2018: René Luisman

Trainer René Luisman is door de stichting Nederlandse Orde van Beroepstrainers, de NOBTRA, gekozen tot trainer van het jaar 2017-2018.

Volgens de jury is René Luisman (1980) een enthousiaste, deskundige trainer met hart voor het vak. Hij weet in korte tijd aan te sluiten bij de doelgroep (onder andere kansarme jongeren vanuit de uitkering naar ondernemerschap). In een van zijn projecten heeft hij eraan bijgedragen dat de uitstroom van de deelnemers uit een uitkering is gestegen tot 60%. De deelnemers aan het programma, een doelgroep van 300 jongeren per jaar, hebben werk gevonden of een eigen onderneming opgezet.
René is een voorloper op het gebied van blended learning en hij ontwikkelde zijn eigen online leerinterventies, zoals interactieve e-learning modules, videomateriaal en online opdrachten. René is veel bezig met maatschappelijke vraagstukken. Jongeren in de uitkering, statushouders, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Thema’s die de samenleving echt raken. Hij heeft o.a. masterclasses verzorgd voor het congres van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs en voor studenten toegepaste psychologie aan de Universiteit van Utrecht. René’s doel met online leren is ten allen tijden om het rendement van de training te verhogen, waarbij het leerproces wordt ondersteund met online en offline interventies.

De NOBTRA wil met deze jaarlijkse verkiezing het vak van trainer naar een hoger plan brengen. De trainer van het jaar is een excellent voorbeeld, ter inspiratie van andere trainers en van de grote markt van afnemers van trainingen. De jury hanteerde onder andere de volgende criteria: kernprofilering als trainer, persoonlijke ontwikkeling in het vak, maatschappelijke relevantie en eigenheid. 

  • Datum 07 sep 2017

Gerelateerde onderwerpen