Nieuwsoverzicht

Schrijf mee aan Coachlink Magazine 8

In november verschijnt de achtste editie van het Coachlink Magazine met het thema Ondernemerschap. Coachlink Magazine is een tijdschrift voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Ondernemerschap. Veel coaches zijn ondernemers, ze werken als zelfstandige en zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor het goed reilen en zeilen van hun bedrijf. Hoe doe je dat naast je inhoudelijke werk, hoe zorg je voor een bloeiend bedrijf dat zorgt voor brood op de plank en een voldoening? Moet je eigenwijs zijn als ondernemer, moet je luisteren naar anderen, of moet je vooral je eigen plan volgen? Wat zijn de valkuilen waar je zelf in bent gestapt en welke adviezen kun je anderen daarover geven? En hoe coach je je coachees op (persoonlijk) ondernemerschap?

Welke keuzes moet je als ondernemer maken en dan vooral als coach: wat doe je aan opleiding? Intervisie? Leren van ondernemersvaardigheden? Wel of niet laten accrediteren? Netwerken of niet? Jezelf als merk? Parttime naast reguliere baan of volledig in het diepe? Alleen of met meerdere coaches? Hoe stel je je tarieven vast? Wanneer ben je succesvol?

Ons verzoek  aan jou
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: je bent misschien zelf ondernemer, maar je coachee(s) misschien ook. Je hebt de praktische kanten van het ondernemerschap, maar ook de meer strategische/visie. Wat zou je anders hebben gedaan en waar blijf je vooral mee doorgaan? Hoe kunnen teams en organisaties ondernemerschap ontwikkelen, stimuleren en (nog) aantrekkelijker maken?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.

Wil je meeschrijven? Mail dan naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg van het redactieproces
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.

Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

  • Datum 13 jul 2017

Gerelateerde onderwerpen