Nieuwsoverzicht

Lezend de zomer door

Eindelijk vakantie? En wil je een beetje bijlezen aan het strand, in het bos, op je zeilboot? Nieuwe boeken te over, we zetten er een paar voor je op een rijtje. Een deel ervan is ook op Coachlink te lezen! We wensen je een goede zomer. 

De One Minute Mentor van Kenneth Blanchard en Claire Diaz-Ortiz

In deze ultieme gids voor het creëren van ijzersterke mentorrelaties reiken managementgoeroe Ken Blanchard en voormalig directeur van Twitter Díaz-Ortiz je met dit boek een systematische benadering aan voor een generatie-overbruggende vorm van mentoring. Aan de hand van de voor Blanchard zo typerende parabels leggen de auteurs uit waarom het tot stand brengen van doeltreffende communicatie en relaties tussen generaties onderling een geweldige kans kan zijn voor zowel bedrijven als individuen.

Zin kun je maken van Ilse Vooren en Merlijn Koch

Zingeving is een begrip dat steeds vaker en overal opduikt. We willen er iets mee maar het lijkt ook lastig en ongrijpbaar. Dat het niet zo vaag hoeft te zijn, laten Ilse Vooren en Merlijn Koch zien in hun boek Zin kun je maken. Hierin bieden ze concrete handvatten om processen van zingeving te begeleiden en maken ze zingeving begrijpelijk en hanteerbaar. De boodschap: zingeving is te doen!

Dit boek is ook te lezen in Coachlink. 

Angstcultuur van Peter Fijbes

Hoe ontstaat een angstcultuur? Waar zijn mensen bang voor? En waarom nemen bange mensen niet domweg ontslag? Wat kun je doen om zo’n cultuur te voorkomen? En hoe grijp je in als er eenmaal een angstcultuur is ontstaan? Dit zijn vragen die centraal staan over dit eerste Nederlandstalige boek over angscultuur in organisaties. Het biedt duidelijke en concrete handvatten voor zowel managers, organisatieadviseurs, ondernemingsraden als voor medewerkers, die vaak onbedoeld ‘meewerken’ aan het ontstaan en voortbestaan van een angstcultuur.

Dit boek is ook te lezen in Coachlink. 

Teamcoaching van Erik de Haan

Dit praktische en overzichtelijke boek gaat over teamcoaching in brede zin: van eenvoudige teamcoachingsklussen tot de meer uitdagende, van teams van professionals tot executive teams. De puntsgewijze benadering van de materie maakt dit een handig opzoekboek voor coaches en teamleiders om de slagvaardigheid, creativiteit en resultaatgerichtheid van hun team te vergroten. Het kan bovendien dienen als eerste hulp bij teamcoaching of als handig geheugensteuntje voor degenen die coaching ‘erbij’ mogen doen.

Dit boek is ook te lezen in Coachlink.

De vijf kritieke succesfactoren voor coaching van Ger van Doorn en Marijke Lingsma

Dit boek behandelt de vijf kritieke succesfactoren (KSF) voor coaching - context, meetlat, eigenaarschap, ijsberg, hier & nu - afzonderlijk en in hun onderlinge samenhang. Het reikt de coach de theoretische kennis aan die hij nodig heeft om de KSF’s in de praktijk ook met succes te kunnen hanteren. Het verschaft coaches in opleiding, coach-opleiders en ervaren coaches een samenhangend kader waarbinnen zij hun eigen handelen kunnen plaatsen en begrijpelijk kunnen uitleggen aan anderen.

Dit boek is binnenkort ook te lezen in Coachlink.

 

  • Datum 07 jul 2017

Gerelateerde onderwerpen