Agendaoverzicht

Online masterclass Het ambacht van de secure base coach

Hoe begeleid je mensen en teams in verandering? In deze online masterclass sta je stil bij de belangrijkste bouwstenen van het ambacht. Je leert wat er voor nodig is om zelf een secure base te zijn voor je cliënten én hoe je hen helpt zich te verbinden met hun secure bases

Jakob van Wielink, Klaartje van Gasteren, Marnix Reijmerink en Anne Verbokkem-Oerlemans zijn verbonden aan De School voor Transitie. Samen met Leo Wilhelm en met medewerking van Riet Fiddelaers - Jaspers schreven zij het boek: Het ambacht van de secure base coach. In deze online masterclass delen zij van de schat aan kennis en ervaring die ze opdeden in het werken met deelnemers, cliënten en teams.

In deze tweedelige online masterclass sta je stil bij de belangrijkste bouwstenen van het ambacht en ga je op zoek naar de wortels van je begeleiderschap. Je volgt de thema’s van de Transitiecirkel over de steeds terugkerende existentiële thema’s van begeleiderschap. Je leert wat er voor nodig is om zelf een secure base te zijn voor je cliënten én hoe je helpt cliënten zich te verbinden met hun secure bases.

Inhoud online masterclass

 • Het zijn van een secure base coach: masterclass met Klaartje van Gasteren en Marnix Reijmerink
 • De praktijk van secure base coachen: masterclass met Jakob van Wielink en Anne Verbokkem-Oerlemans
 • Een opgenomen Q&A met de antwoorden op al jouw vragen.
 • Het e-book Het ambacht van de secure base coach t.w.v. € 30,95.
 • Mogelijkheid om de masterclass achteraf twee weken terug te kijken.


Masterclass 1:  Het zijn van een secure base coach

 • Dinsdag 4 april 2023, 10.30 - 12.00 uur
 • Met Klaartje van Gasteren en Marnix Reijmerink

In deze eerste masterclass van het tweeluik staan we stil bij wat transitie is en welke rol het speelt in je leven. Je ontdekt hoe transitie door verandering wordt opgeroepen, dat elke verandering verlies in zich draagt, en hoe transitie ook wezenlijk van verandering verschilt. We besteden aandacht aan de achtergronden van je houding als secure base coach. Dit kun je zien als de zijnsenergie van het ambacht. Je bent als coach tenslotte zelf het instrument dat je inzet.

In deze masterclass staan we stil bij de basis: werken vanuit nabijheid in begeleiding. We ontdekken hoe we op die manier werken op de laag van de identiteit. Via werken met de signaalfunctie van emoties bij het leren door nieuwe ervaringen, komen we bij het lichaam en het zenuwstelsel die een eigen ingang vormen bij wat er geleerd wil worden. Tot slot staan we stil bij de dialoog als voertuig voor begeleiding van individuen en teams.

Marnix Reijmerink is partner in De School voor Transitie. Hij begeleidt teams, organisaties en hun leiders in binnen- en buitenland bij hun (leiderschaps-)ontwikkeling.
Klaartje van Gasteren is partner in De School voor Transitie en secure base trainer en coach. Ze begeleidt organisaties, (directie)teams en professionals bij leiderschapsontwikkeling.


Masterclass 2: De praktijk van secure base coachen

 • Donderdag 6 april 2023, 10.30 - 12.00 uur
 • Met Jakob van Wielink en Anne Verbokkem-Oerlemans

Waar de eerste masterclass in het teken stond van de zijnsenergie van de secure base coach, staan we in deze tweede masterclass meer stil bij de doe-energie. We nemen je mee op een reis langs de thema’s van de Transitiecirkel. We besteden aandacht aan de thema’s van dit venster op transitie en de theoretische achtergronden. Je ontdekt hoe de thema’s onherroepelijk verbonden zijn met het vormgeven van werkelijke verandering in de levens van mensen en de samenwerking binnen teams en organisaties. Je ziet hoe je als begeleider in de praktijk kunt werken met individuen en groepen.

Jakob van Wielink is grondlegger van de toepassing van het secure base gedachtegoed in coaching, therapie en counseling. Hij is partner in De School voor Transitie.
Anne Verbokkem-Oerlemans is als opleider, coach en supervisor verbonden aan De School voor Transitie. Zij is samen met Jakob opleider van Secure Base Coachen.

Praktische informatie
Deelname aan de online masterclass kost € 149,– excl. btw. Dit bedrag is voor beide masterclasses, een e-book en Q&A-opname achteraf.

>> Meld je nu aan

 • Datum 4 apr 2023
 • Prijs € 149,00
 • Locatie Online

Gerelateerde onderwerpen